Susreti dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“

Dječje folklorno stvaralaštvo važan je dio kulturne tradicije svakog naroda. S ciljem upoznavanja djece s tradicijama i folklornom umjetnošću drugih regija, naroda i zemalja, te sa željom da naši najmlađi naraštaji nauče čuvati svoju tradiciju i poštuju različitosti drugih, od 2009. godine započeli smo organizaciju Međunarodnih susreta dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu” koji od prvog dana svake godine okupljaju dvjestotinjak mladih zaljubljenika u folklorno stvaralaštvo iz nekoliko zemalja. S godinama su se Susreti proširili na dva dana održavanja pa tako drugi dan sudionici polaze plesnu radionicu na kojoj uče plesove iz regija i zemalja odakle dolaze grupe sudionice. Plesna radionica otvorena je za javnost pa se mladim folklorašima u učenju novih koraka mogu pridružiti svi zainteresirani mali Koprivničanci.

Godine 2015. godine Susreti dobivaju međunarodni karakter. Naša djeca i publika susreću i upoznaju dječje folklorno stvaralaštvo Podravine te drugih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja. Tako djecu od najranije dobi učimo poštivanju vlastite kulture, toleranciji, uvažavanju te poštivanju drugih i drugačijih.

Ovom manifestacijom članovi FA „Koprivnica“, kao i njihovi gosti, proširuju svoja znanja o ljepoti i različitosti tradicije i folklornog stvaralaštva, uče se toleranciji, stječu prijateljstva te šire svoje horizonte. Koprivnička publika svake godine ima priliku uživati u zajedničkom koncertu sudionika Susreta koji svake godine s velikom radošću pokažu ljepotu svojih plesova, melodija i narodnog ruha.

Skip to content