Predstavljena knjiga Ankice Bistrović “Živopisni ogrtač”

Dana 28. listopada 2022. godine u prostoru koprivničke Gradske vijećnice predstavljena je knjiga „Živopisni ogrtač“ autorice Ankice Bistrović. Ispred organizatora, Povijesnog društva Koprivnica, brojne prisutne pozdravila je Ružica Špoljar, a program je vodila Snježana Tišljarić.

Knjiga drama „Živopisni ogrtač“ podijeljena je na dva poglavlja, Martijanečke spelancije i Koprivničko sidro. U njoj su zabilježene uspomene i sjećanje na autoričino djetinjstvo, ali i događaji iz sadašnjeg vremena, pa autorica u knjizi ostavlja trag o onome što misli da je vrijedno sačuvati. Urednica knjige je dr. sc. Jelena Bistrović, predgovor je napisala i tekstove lektorirala dr. sc. Vesna Muhoberac. Autorica je do sad objavila četiri zbirke poezije, a „Živopisni ogrtač“ je njezina peta knjiga. Njeni književni radovi objavljeni su u zbornicima u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a za dramsko, prozno i poetsko stvaranje dobitnica je plaketa i priznanja na književnim natječajima. Autorica je završila i tečaj slikanja i crtanja pa je knjiga ilustrirana njezinim radovima, ali i crtežima unuka Brune Bistrovića.

Ankica Bistrović rođena je u malom mjestu Martijanec, a po zvanju je diplomirana ekonomistica. U mirovini je i živi u Koprivnici. Članica je Matice Hrvatske, Hrvatskog sabora kulture i Povijesnog društva Koprivnica koje je i organiziralo ovu promociju. U bogatom programu izvedeni su kratki igrokazi u kojima je nastupala i sama autorica, a u sklopu promocije nastupili su Elena Šimunić i Ivica Suvalja, te Ankičin unuk Bruno Bistrović koji je recitirao pjesmicu iz bakine zbirke.  

Skip to content