RADIONICA DOKUMENTARNOG FILMA, 3. – 6.11.22.

FUNK / Kampus, Koprivnica

Četvrtak – nedjelja/ 3. 11. – 6. 11.2022.

—–

Od 3. do 6. studenog 2022. u FUNKu organiziramo besplatnu četverodnevnu radionicu dokumentarnog filma. Radionica je otvorena za sve odrasle polaznike, a posebno pozivamo studente da nam se pridruže. Voditeljica radionice je Morana Ikić Komljenović, redateljica i producentica iz Rijeke i Zagreba.

Datumi:

3. – 4. 11…………..17 – 19 sati (četvrtak i petak)

5. – 6. 11…………….10-14 sati (subota i nedjelja)

Za radionicu se potrebno prijaviti na: savez.udruga.funk@gmail.com. U mailu napišite svoje ime, a predmet maila “Radionica dokumentarnog filma“.

Kroz četverodnevni radionički program sudionici i sudionice će se upoznati s osnovama audiovizualnog izražavanja u dokumentarnom filmu, s pričanjem filmske priče kroz razne formate, s elementima filmskog jezika i tehničkim aspektima filmskog procesa u suvremenom dokumentarizmu – i to od razvoja dokumentarne ideje, kroz proces produkcije pa do pripreme za distribuciju i doseg prema publici.

Uz minimalna teorijska izlaganja, polaznicima i polaznicama će se omogućiti samostalno i vođeno kreiranje vlastitog filma u sklopu radionice, ali i potpora u radu na njihovim postojećim autorskim projektima.

Biografija voditeljice radionice:

Morana Ikić Komljenović je nezavisna stručnjakinja iz područja filmske i TV produkcije, edukacije, razvoja i distribucije AV djela. U 20 godina profesionalne karijere u filmu, producira filmove Miroslava Sikavice, Hrvoja Mabića, Vlatke Vorkapić, Nebojše Slijepčevića, Igora Bezinovića, Ivana Sikavice i drugih. Koproducirala je uspješne dokumentarce poput “Priče iz zatvorske ćelije” Abela Viskya i indijsko-englesko-bosansku koprodukciju “Zlatna nit” Nishthae Jain.

Od 2004. do kraja 2015. radi, prvo kao snimateljica i montažerka, a 10 godina i kao glavna producentica i direktorica Fade In produkcije iz Zagreba. Režirala je nekoliko eksperimentalnih i dokumentarnih filmova, a njezin debitantski “Naked soul” prikazan je 2001. na Sundance Film Festivalu u programu Generation Y. Prvi dugometražni film “Bosanoga (sasvim slučajna smrt)” nagrađen na Zagreb Doxu i Danima hrvatskog filma, a “Posljednjih 100” dobitnik je Grand Prix nagrade na Dok’n’Ritam festivalu u Beogradu. Autorica je i četiri sezone TV serijala “Za Stolom». Od 2016. do 2020. radi za Taskovski films London i sudjeluje na filmskim sajmovima u Europi i Aziji kao donositeljica odluka i mentorica. Od 2020. do 2022. godine radila je kao umjetnička savjetnica za dokumentarni film pri Hrvatskom audiovizualnom centru, a trenutno je vanjska evaluatorica za Euroimage i članica radne skupine za izradu strategije za održivost pri Euroimageu. Pripadnica je Emerging producers generacije 2014. U 2020. godini postaje i članica EAVE mreže (EAVE expert). Članica je upravnog odbora Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

—–

Radionica dokumentarnog filma provodi se u sklopu projekta Centar+.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Skip to content