Overflow

Overflow je koprivnički punk rock bend koji postoji od 1990. godine do danas. Nakon više od trideset godina, sedam izdanih albuma, nekoliko EP izdanja, brojnih singlova, desetak video spotova te mnogobrojnih koncerata širom Europe i Sjeverne Amerike može se reći kako su Overflow ostavili dubok trag i značajno utjecali na kulturu Koprivnice te kako su bili vrhunski ambasadori Koprivnice kao središta urbane kulture puno šire od granica Republike Hrvatske.

Karijeru Overflowa obilježili su izvrsni energični nastupi uživo te stalna i visoka kvaliteta glazbe koju su unisono prepoznavali publika i kritika.

Posebno važan za lokalnu zajednicu je album Overflow & Miškina objavljen 2013. godine, jedini na hrvatskom jeziku u kojem su uglazbili poeziju velikog podravskog književnika i borca za socijalnu pravdu Mihovila Pavleka Miškine.

Overflow je bend koji je otvorio mnoga vrata za koprivničku kulturu, pronio glas o koprivničkoj kulturi širom Europe i svijeta te donio utjecaje tog istog svijeta u svoj grad, potaknuo kulturnu produkciju, organizaciju koncerata te osvijestio važnost kulture i njezin potencijal.

Nagrade i priznanja:

Rock&Off nezavisna novinarska nagrada, tri nominacije, Zagreb, 2020.

Retrospektiva šest video spotova glazbene skupine na filmskom festivalu DORF (Festival dokumentarnog rock filma), Vinkovci, 2008.

Glas naroda – najbolji album, najbolji bend i najbolji koncert po izboru čitatelja portala Terapija.net, Zagreb, 2007.

Sedam nominacija za nagradu «Zlatna Koogla», Zagreb, 2007

Skip to content