Međunarodni jazz festival Fest Jazza Koprivnica

Međunarodni jazz festival „Fest Jazza“ Koprivnica održava se već tradicionalno drugog vikenda u srpnju od 2015. godine na Zrinskom trgu u Koprivnici u organizaciji Udruge glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz kluba Koprivnica, a u suradnji s Umjetničkom školom Fortunat Pintarić, Gradom Koprivnica, te uz pomoć mnogih pojedinaca, sponzora, donatora i uz stalnu podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Uz glazbene sadržaje i brojne koncerte, program festivala uključuje radionice i programe za djecu, kazališne predstave, kino projekcije, radionice plesa, improvizacije, pjevanja, itd.

„Fest Jazza Koprivnica“ predstavlja i promovira glazbenu produkciju kako mladih i neafirmiranih, tako i profesionalnih i već afirmiranih umjetnika. Do sada su u Koprivnici u sklopu ovog festivala osim hrvatskih nastupili i glazbenici iz brojnih drugih zemalja: Slovenija, Mađarska, Italija, SAD, Danska, Švedska, Njemačka, Srbija, Indija, Austrija, Nizozemska, Portugal, Ukrajina itd.

„Fest Jazza“ u samo 8 godina je postao jedan od najcjenjenijih jazz festivala u Hrvatskoj kako među publikom tako i među glazbenicima. Festival „Fest Jazza“ uvršten je u program Koprivničkog ljeta i u kulturnu strategiju grada Koprivnice kao njegov sastavni dio što je izuzetno važno za afirmaciju nezavisne kulture na lokalnoj razini te u društvo općenito.

LINK NA FILMOVE O DOSADAŠNJIM IZDANJIMA FESTIVALA

„FEST JAZZA KOPRIVNICA“:

https://www.youtube.com/channel/UCgOClYInD2T9mBFxR9Fls6w/videos

WEB STRANICA: www.festjazza.com

FACEBOOK: https://www.facebook.com/festjazza

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/fest_jazza/?hl=hr

Skip to content