Otvoren poziv za prvu rezidenciju europske baštine za mlade u Napulju

Europa Nostra, paneuropsko udruženje organizacija koje djeluju u području kulturne baštine, i La Paranza Cooperative, dobitnica Nagrade za europsku baštinu / Europa Nostra 2022, organiziraju prvo izdanje Rezidencije za mlade na temu europske baštine u Rione Sanità, Napulj, Italija. 

Rezidencija za mlade u Napulju bit će organizirana od 13. do 18. ožujka 2023. godine, a odabrat će se 15 mladih dionika koji će zajedno razgovarati o ulozi baštinske zajednice u procesu urbane regeneracije. Cilj rezidencije je istražiti inovativne modele upravljanja i upravljanja koja se temelje na suradnji, zatim suradnja i aktivno uključivanje zajednica koje potiču provedbu strategija za promicanje inovativnih oblika društvene kohezije i prostorne regeneracije u urbanim kontekstima.

Program je osmišljen za studente kulturne baštine od 18 do 35 godina, profesionalce, dionike i protagoniste sa iskustvom teritorijalne regeneracije u Europi i šire te s afinitetom prema temi i inicijativi Faro konvencije.

Metodologija vršnjačkog učenja u programu osmišljena je za poticanje interakcije, suradničkog učenja i stvaranja rješenja. Sudionici će raspravljati o svojim uspješnim lokalnim politikama i projektima, najboljim savjetima, izazovima i neuspjesima, te podijeliti vlastita lokalna iskustva, u privatnom i prijateljskom stručnom okruženju. Odabrani sudionici dobit će korisne informacije i ideje za unapređenje ili pokretanje lokalnih projekata ili prenošenje neke od prezentiranih praksi. Program uključuje sastanke s lokalnim dionicima, posjete lokalitetima i radionice za izgradnju rješenja.

Kako biste saznali više o rezidenciji i pravilima za prijavu, pročitajte POZIV ZA PRIJAVU.

Prijave se primaju do 12. veljače 2023. putem e-pošte (awards-intern@europanostra.org).

Program European Heritage Youth Residencies organiziran je u okviru Europa Nostra’s Network Project European Cultural Heritage Agora “Empowering European’s Civil Society Movement for Heritage”, kojeg sufinancira Kreativna Europa.

Izvor: Otvoren poziv za prvu rezidenciju europske baštine za mlade u Napulju (deskkultura.hr)

Skip to content