Dječja folklorna skupina FA „Koprivnica“ na Dječjim vinkovačkim jesenima

U svečanom mimohodu dječjih folklornih skupina na 58. Vinkovačkim jesenima, ulicama i trgovima Vinkovaca tijekom vikenda je prošlo 60-tak kulturno-umjetničkih društava s više od 2000 malih čuvara tradicijskog nasljeđa iz različitih krajeva Hrvatske, među kojima i dječja folklorna skupina Folklornog ansambla „Koprivnica“.

Dječje vinkovačke jeseni jedna su od najznačajnijih događaja u okviru Vinkovačkih jeseni, a tradicionalno se održavaju tjedan dana prije Svečanog mimohoda sudionika i revije konjskih zaprega. Ove godine, svečanu su povorku s ponosom predvodili konjanici i mažoretkinje, noseći s ponosom grb manifestacije. Mališani u narodnim nošnjama svojih krajeva, prošetali su gradom, povremeno zastajali te pjesmom i plesom na autentičan način prikazivali običaje iz svojih krajeva.

Uz mimohod, Dječji folklorni festival održao se i na Trgu Vinkovačkih jeseni s Međužupanijskom smotrom, na kojoj se predstavila dječja folklorna skupina FA “Koprivnica”, izvodeći dječje podravske pjesme, plesove i igre te s ponosom predstavljajući Koprivničko-križevačku županiju. Za sudjelovanje na ovom događaju, Ansambl je odabran prema ocjeni komisije sa Županijske smotre dječjeg folklora.

Naše najmlađe čuvare folklorne tradicije ugostili su članovi KUD-a „Šokadija“ iz Starih Mikanovaca, a susret je rezultirao novim prijateljstvima i željom za budućim susretom.

Osjećamo veliko zadovoljstvo i ponos što smo imali priliku predstaviti naš kraj na jednoj od najljepših i najstarijih folklornih manifestacija – Vinkovačkim jesenima, ističu iz FA „Koprivnica“.

Skip to content