Darko Pernjak predstavio roman “Tko je nacrtao svinju na asfaltu?”

Učenici četvrtih razreda osnovnih škola sudjelovali su na književnom susretu za djecu s književnikom Darkom Pernjakom koji je održan 29. siječnja u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica.

Povod susreta bilo je predstavljanje novog romana za djecu Darka Pernjaka “Tko je nacrtao svinju na asfaltu?”. Tijekom susreta, Darko je djeci predstavio svoj rad i krimi priču koju je namijenio djeci, a čiju je radnju stavio u njima poznato okruženje – selo Botovo i jezero Šoderica.

Saznali su da na asfaltu kod Botova zaista i postoji crtež svinje koji je potaknuo Darka da napiše krimi priču u kojoj djevojčica Maja i njezino društvo u Botovu istražuju slučaj. Također, djeca su pokazala dobro znanje o špiljskim crtežima, naivi i Hlebinama koje su kolijevka naivne umjetnosti.

Druženje je proteklo u čitanju ulomaka romana, a sam zaplet nije otkriven već je ostavljeno djeci da sama pročitaju i otkriju slučaj.

Bilo je tu i puno pitanja za književnika putem kojih su djeca saznala više o radu Darka Pernjaka, ali kako mu je bilo u školi kada je on bio njihove dobi.

Spomenimo još da je program realiziran u suradnji Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica i koprivničkih osnovnih škola “Antun Nemčić-Gostovinski”, “Đuro Ester” i “Braća Radić”, a svi zainteresirani mogu knjigu “Tko je nacrtao svinju na asfaltu?” posuditi u Dječjem odjelu Knjižnice.

Skip to content