Dubravko Kuhta “Od jela do izložbe”

• Od jela do izložbe / predavanje Dubravka Kuhte

• srijeda, 22.11.2023. / 18,00 sati

• AK galerija, Trg Žarka Dolinara, Kampus, Koprivnica

U srijedu 22.11.2023. u 18,00 sati u koprivničkoj AK galeriji održat će se predavanje Dubravka Kuhte “Od jela do izložbe”. Kuhta je trenutni predsjednik sekcije za multimediju i intermedije ULUPUH-a, bio je dugogodišnji profesor različitih kolegija iz multimedije, oblikovanja zvuka i audioprodukcije na Umjetničkoj akademiji u Splitu i Sveučilištu Sjever u Koprivnici, kao i aktivni suradnik na mnogobrojnim multimedijalnim izložbama i projektima u svijetu.

Predavanje koje je dio teorijsko-edukativnog programa AK galerije bavit će se tehničkim aspektom postavljanja izložbi koje njeguju multimedijalni pristup, a čiji je fokus na (interaktivnim) instalacijama i audiovizualnim radovima. Predavanje je otvoreno i za studente Sveučilišta Sjever kao nadopuna edukacije o suvremenoj umjetničkoj praksi.

Sam predavač kaže da su teme predavanja “svi mogući i samo teoretski nemogući, ali praktički vrlo izvjesni problemi koji će vas zasigurno zadesiti ako se uhvatite u koštac s postavom neke izložbe (pa makar i vlastite) ili ste dio tima koji radi na realizaciji nekog stalnog postava muzeja ili slično.”

Ulaz na predavanje je slobodan.

O predavaču: Dubravko Kuhta rođen je 18. veljače 1957. godine u Zagrebu.  Nakon završene srednje elektrotehničke škole i prekinute srednje glazbene škole upisuje Fakultet strojarstva i brodogradnje, a studij prekida 1978. zbog zasnivanja radnog odnosa u tonskoj službi  Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.  Završivši dvogodišnje stručno usavršavanje 1981. dobiva naslov samostalni tonski snimatelj priznat na razini EBU.  Na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu 2004. završava dvopredmetni studij: Razredna nastava i Likovna Kultura. Na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu dolazi 1997. i aktivno sudjeluje u implementaciji novih medija i pokretanju Odsjeka za animirani film i nove medije. Na Odjelu za likovne umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu inicira pokretanje kolegija Oblikovanje zvuka 1 i 2. Izborom u naslovno nastavno zvanje predavača u području humanističkih znanosti, polje znanost o umjetnosti, grana muzikologija postaje nositelj tih kolegija. Od 2011/2012. postaje i nositelj kolegija Uvod u primijenjeno plastično oblikovanje 1 i 2. Izbor u umjetničko nastavno zvanje docenta u području umjetnosti, polje likovne umjetnosti, grana animirani film i novi mediji 2013. rezultat su njegova intenzivnog sudjelovanja u multimedijalnim projektima. U želji da svoje bogato iskustvo prenese na mlađe, 2013. dolazi na Medijsko sveučilište, a od 2014. Sveučilište Sjever i sudjeluje u nastavi kolegija vezanih uz područja njegovog umjetničkog rada. Oblikuje syllabuse kolegija Oblikovanje zvuka, Audio produkcija, Uvod u radio i televiziju i Multimedija na preddiplomskom sveučilišnom studiju, a na diplomskom sveučilišnom studiju kolegija Audio produkcija i Digitalna audio produkcija.

Uz intenzivno bavljenje glazbom kroz snimanja i ozvučenja često sudjeluje u multimedijalnim projektima i realizacijama interaktivnih izložbi. Radi njegova bogatog iskustva rado ga se poziva za suradnika pri postavama multimedijalnih izložbi diljem svijeta. Njegov umjetnički rad, osim za zvuk, posljednjih je godina sve više orijentiran na device art i kinetičku umjetnost i čest je gost na prestižnim žiriranim izložbama. Predsjednik je sekcije  za multimediju i intermedije ULUPUH-a. Služi se  engleskim i njemačkim jezikom. Od 2022. je u mirovini i time se intenzivnije posvećuje svojem umjetničkom radu.

Realizaciju izložbe i predavanja sufinancirali su:

Grad Koprivnica

Ministarstvo kulture i medija RH

Projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

Više o izložbi pogledajte na facebook eventu ili na Facebook stranici AK galerije.

Kontakti za medijeatelieri.koprivnica@gmail.com / 091 762 3371 (Tanja Špoljar, kustosica AK galerije)

Skip to content