Vrijeme je za tribinu #5 – napali se i ti na neuspjeh!

NAPALI SE NA NEUSPJEH je serija tribina u organizaciji Mudrog drveta, Udruge za promicanje mentalnog zdravlja “Srčika” Entera Koprivnica koje slave neuspjeh, njime se hvale i razmeću.

U petak 31. ožujka u 18 sati u prekrasnom prostoru Entera Koprivnica o svojim neuspjesima pričat će Lidija Srnec, klimatologinja; dobro poznati tv meteorolog Zoran Vakula i mladi lovac na oluje Bruno Fantulin.

Od najvećih projekata u povijesti čovječanstva do svakodnevnog života, svi pokušaji kreativnosti, poduzetnosti i svi izlasci iz zone komfora u sebi nose potencijal i stvarnost neuspjeha. Na našim tribinama želimo razgovarati o neuspjehu otvoreno i hrabro, želimo prepoznati što nam neuspjeh nudi, pogledati mu u oči, naučiti lekciju i zahvaliti mu na tome.

Mi se s našim gostima upuštamo u avanturu neuspjeha i pozivamo vas da nam se pridružite u ovom susretu za koji vjerujemo da će biti prožet humorom i oslobađajući za sve prisutne.

Sudjelovanje je besplatno, a prijave su obavezne zbog ograničenog broja mjesta.

Prijaviti se možete ovdje:

O gostima:

Lidija Srnec je istaknuta hrvatska meteorologinja, klimatologinja i biometeorologinja. Zaposlena je u Državnom hidrometeorološkom zavodu kao voditeljica Odjela za klimatsko modeliranje, praćenje klimatskih promjena i biometerologiju. “Čovjek je kriv za ono što se događa i što će se dogoditi, znači možemo djelovati!“ poruka je koju Lidija već godinama šalje i upozorava na posljedice koje nas očekuju ako svoje ponašanje prema klimi i planeti ne promijenimo. 

Lidija o neuspjehu kaže: „Strah i prefekcionizam nas ponekad koče da napravimo prvi korak, a upravo to može voditi ka neuspjehu.“

Meteorolog Zoran Vakula dobro je poznato lice koje već skoro 3 desetljeća s medijskih platformi HRT-a pun duhovitosti ne samo prognozira vrijeme, nego i popularizira meteorologiju – posljednjih godina i kroz meteokarikature, meteostrip, meteostihove u rimi, čak i meteoslikovnice, koje žive i kao kazališne predstave za djecu.

Zoran o neuspjehu kaže da je sastavni dio života, posebice meteorologa koji se bavi vremenskom prognozom.

Bruno Fantulin je mlad i vrlo uspješan fotograf koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri već osvojio brojne fotografske nagrade. Brunu posebno veseli fotografiranje olujnih nevremena i munja pa se može reći da je pravi pravcati lovac na oluje.

Bruno kaže da je neuspjeh sastavni dio kako života tako i onoga čime se bavimo i dodaje: „Ja na neuspjeh gledam kao pozitivnu stvar jer znam da sam sa svakim neuspjelim pokušajem jedan korak bliže da dobijem upravo onakvu fotografiju kakvu sam i želio dobiti. U prvi mah nije ugodno i budeš razočaran zbog uloženog vremena i truda ali znaš i uvjeren si kako će se jednog dana sve isplatiti u što sam se uvjerio bezbroj puta.“

Voditelji tribine su Dijana Mateša i Goran Živković Žika.

Program Napali se na neuspjeh podržan je od Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Skip to content