Vokalni sastav „Olala“

Udruga Vokalni sastav “Olala” osnovana je 26. kolovoza 2019. godine s ciljem povezivanja i okupljanja zaljubljenika u pjevanje, promicanja i razvoja kulture pjevanja, (cjeloživotnog) učenja, druženja i izmjene iskustava s drugim pjevačkim ansamblima kako u nacionalnom, tako i u međunarodnom kontekstu. Osnivanje Udruge ogleda se i kroz potrebu formalnog okupljanja glazbenih zanesenjaka – amatera u svrhu aktivnog i organiziranog zauzimanja za interese izvođača u lokalnoj zajednici i šire.

Udruga je amaterska te je nastala kao rezultat ljubavi prema glazbi i pjevanju troje ljudi: Sanje Dedić, vlasnice frizerskog salona „Esanela“ u Koprivnici koja se već dugi niz godina u slobodno vrijeme bavi glazbom, te bračnog glazbenog para Darije Kivač i Mihaela Kivača. Trenutno je aktivno 12 pjevača u sastavu mješovitog pjevačkog sastava.

Do sada smo ostvarili  nastupe za Dan žena na poziv plesne škole „Ritam“ u restoranu Zrinski 8.3.2020. i sudjelovali smo (virtualno i uživo) na Županijskim smotrama zborova i malih vokalnih sastava 2020., 2021. 2022.g.

Ono po čemu se kao vokalni sastav ističemo na ovom području je naš repertoar koji izvodimo – obrade popularnih stranih i hrvatskih pjesama. Naš sastav može uveličati otvorenje izložbe, nekog događaja ili biti dio nekog kulturno-umjetničkog programa.

Skladbe izvodimo a cappella ili uz instrumentalnu pratnju klavira. Naš ansambl čine članovi različitih dobnih skupina koji zajedničkim muziciranjem šire ljubav prema pjevanju i glazbi.

Skip to content