Uskoro 17. Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ i Dani kulturne baštine

Manje od mjesec dana ostalo je do 17. Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“ i Dana kulturne baštine, koji će se ove godine održati od 10. do 15. srpnja 2024. godine u Koprivnici, Križevcima i Goli.

Festival ove godine donosi brojne novitete, uključujući dodatni koncertni dan. Otvorenje festivala održat će se 11. srpnja u Križevcima na Ljetnoj pozornici/Zvjezdarnica s početkom u 20:30. Druga festivalska večer održat će se 12. srpnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Gola u 20:15, dok će se gala večer održati 13. srpnja u Koprivnici na Zrinskom trgu s početkom u 20:30.

U tri koncertna dana, folklorne grupe iz Perua, Indije, Češke, Mađarske, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Hrvatske donijet će svjetsku kulturnu baštinu na naše pozornice kroz tradicionalne plesove, pjesmu i glazbu, pružajući posjetiteljima jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Dani kulturne baštine, koji će se održati od 1. do 15. srpnja 2024., također donose nove sadržaje. Uz već tradicionalnu izložbu u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, prvi put će se u suradnji s knjižnicom održati radionice čitanja priča i bajki iz država sudionica 1. i 2. srpnja. U suradnji s Muzejom grada Koprivnice, planirane su radionice izrade požiraka (Društvo žena Đelekovec) 6. srpnja, „pogače s oreji“ (Udruga žena grada Đurđevca) 12. srpnja, kao i prezentacija tradicijskih frizura u suradnji s Hair Stil salonom.

Festival organizira Folklorni ansambl „Koprivnica“ u suorganizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a uz podršku Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Grada Križevaca, Općine Gola, Saveza Alpe-Jadran, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice grada Križevaca, Turističke zajednice područja Središnja Podravina, Podravke d.d., Hrvatskih šuma d.o.o., Carlsberga Croatia, Destinacijske agencije Križevci, Vinarije Kostanjevec, OPG-a Denis Bužić i ostalih partnera.

Za više informacija i detalje pratite društvene mreže Festivala i Folklornog ansambla „Koprivnica“. Ne propustite priliku da zajedno s prijateljima i obitelji stvorite nezaboravne trenutke na 17. MFF-u „Iz bakine škrinje“.

Indija
Peru
Češka
Mađarska
Crna Gora
Skip to content