U tijeku je 16. Međunarodni festival “Iz bakine škrinje”

U prostorijama Županijske uprave danas je u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice održan svečani prijem za sudionike 16. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje” koji se ove godine od 13. do 17. srpnja održava u Koprivnici i Legradu.

Domaćini prijema bili su župan Darko Koren i saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, a sudjelovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek i predstavnica organizatora i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga KKŽ Nada Šešić sa suradnicama Zrinkom Roksandić i Ninom Šešić Mežnarić.

Organizatori Festivala su Folklorni ansambl Koprivnica i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica područja Središnja Podravina i Kulturno-umjetničko društvo Zrin. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija, Koprivničko-križevačka županija, Savez Alpe Jadran, Grad Koprivnica, Općina Legrad i ostali. Ove godine sudjeluju folklorne skupine iz Češke, Meksika, Gruzije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Slovenije i Hrvatske, s ukupno 340 folkloraša.

Vrhunac festivala je večerašnji nastup folklornih skupina na središnjem Zrinskom trgu kojeg je otvorio saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić, a prigodnim se govorom svim posjetiteljima i sudionicima obratio i župan Darko Koren.

Mnogobrojnim Koprivničankama i Koprivničancima svoju kulturnu baštinu plesom predstavljaju, domaćini Folklorni ansambl Koprivnica, Folklorni ansambl Zora iz Opatije, Ansambl Alilo iz Gruzije, Grupo de Danza „Bailando por Mexico“ iz Meksika, KUD Baščaršija iz Bosne i Hercegovine, Folklorni ansambl Pisečan iz Češke, HKUD „Vladimir Nazor“ iz Srbije i FD Lancova Vas iz Slovenije.

Skip to content