U centru SUPERNOVA Koprivnica održan pop-up program “Čitamo u ritmu grada!”

U petak, 3.11.2023. od 17,00 do 19,00 sati u centru SUPERNOVA Koprivnica, u okviru Mjeseca hrvatske knjige, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica održala je program za djecu i odrasle s ciljem skretanja pozornosti na važnost čitanja i uključivanja u knjižnicu od najranije dobi.

Predstavljena je i Makerspace oprema – Dash i Dot roboti, koju djeca mogu koristiti uz najavu u knjižnici, a odgojno-obrazovne ustanove i posuditi na 14 dana.

Pričali smo priče, crtali, igrali se, razgovarali o čitanju, podijelili pristupnice za nove članove te prigodne poklone i promo materijale.

U programu je sudjelovalo oko 40 posjetitelja.

Pop-up programe karakterizira spontanost i inovativnost. Cilj je umrežavanje, dijeljenje znanja i informacija na neočekivanim, ali popularnim lokacijama na kojima se okuplja ciljana skupina ljudi. Osim što ovakve aktivnosti služe kao alat za promociju knjižničnih usluga i knjižnice, svrha je i promicanje čitanja, pismenosti, kvalitetne knjižnične građe kao i pronalaženje i povezivanje s potencijalnim korisnicima knjižnice.

Zahvaljujemo djelatnicima SUPERNOVE Koprivnica na suradnji.

Skip to content