Predstavljen “Leksikon naziva koprivničkih ulica i trgova”

Uz potporu Grada Koprivnice 13. prosinca 2023. u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, održano je predstavljanje „Leksikona naziva koprivničkih ulica i trgova“ autora Petra Fijačka.

U predstavljanju su uz autora sudjelovali i recenzent knjige prof. dr. sc. Vuk Tvrtko Opačić, redoviti profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i Ivan Ivanović, ilustrator Leksikona te moderator događaja Petar Lukačić, knjižničar.

Podršku promociji Leksikona uime Grada Koprivnice dala je i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž uz koju je bio i pročelnik Dario Jembrek.

Uz vlastiti dom kao mjesto stalnog prebivališta, najbolje poznajemo te najlakše možemo razviti  povezanost prema svojemu svakodnevnom okruženju, a koje sačinjavaju upravo ulice i trgovi, odnosno susjedstva u kojima provodimo svoje vrijeme. Jednom kad te osjećaje prenesemo na širi prostor, bit će nam vidljivije one karakteristike mjesta koje ga čine posebnim ili jedinstvenim, s kojima se možemo povezati te razviti osjećaj pripadnosti i ponosa.

Ovaj Leksikon doprinos je poznavanju našeg grada i kao takav neka nam bude obavezni stanar naših polica s knjigama, a Vas pozivamo da dođete na predstavljanje i „prošećete“ ulicama i trgovima našeg lijepog grada te ga malo bolje upoznajte.

Izvor: Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“
Foto: Grad Koprivnica

Skip to content