“SAMIZDAT SHOWCASE” u FUNK-u

Forum udruga nezavisne kulture – FUNK

12.5.2023. u 20,00 sati, Trg Žarka Dolinara, Koprivnica

“SAMIZDAT SHOWCASE” 

20,00 sati – predavanje: Iv/An, samizdat showcase – dizajn i muzika

21,30 sati – koncert: Mycena

23,00 sati – slušaona: IV/An, revija plesno-brutalnih underground klasika

Ulaz slobodan

“SAMIZDAT SHOWCASE” predavanje je grafičkog dizajnera i muzičkok entuzijasta Iv/Ana, koji će nam predstaviti odabir samizdatskih autorskih uradaka iz sfere grafičkog dizajna, realiziranih u kontekstu njegovih dosadašnjih etiketa – 0.5, Tonal Shifts i Ovozemaljske stvari – uz prigodan osvrt i na uzore, kolege i suradnike s domaće i inozemne DIY – scene.

Nakon predavanja, skinite breme svakodnevice s modernim alkemičarima iz Mycene. Ovo akrobatsko pomicanje tektonskih ploča kroz eksperimentalni holograf zvuka je prkos suvremenoj sterilnosti u glazbi, a nedisciplinirana skupina koprivničkih avangardista uprizorit će za vas ritual kakofoniji koji će mrsko otvoriti sva vrata percepcije.

Nakon koncerta koprivničkog instrumentalnog kolektiva MYCENA, Iv/An nam je pripremio i prigodnu brutalno-plesnu slušaonu – u sklopu koje će nas počastiti opskurnim underground repertoarom iz žanrovske sfere alternativnog rocka, Industriala, EBM-a i Disco Lockdowna.

_____

Biografije:

Iv/An se grafičkim dizajnom profesionalno bavi već više od dva i pola desetljeća, a muzka ostaje omiljen hobi, konstantno prisutna, kako u njegovom slobodnom, tako i u profesionalnom radu. Voli istaknuti kako je njegov dosadašnji audio-vizualni rad tipičan kreativni nered kojem se odavno ne nazire glava ni rep. Uz njegov vlastiti (kant)autorski svijet muzike i dizajna, Iv/An predano podržava i prijatelje na dizajnerskoj i muzičkoj underground sceni, bilježivši tako i prigodne suradnje, iznova rado nestajući u vrtlogu muzičkih i grafičkih ideja.

Mycena je instrumentalni kult, derivat raznih koprivničkih glazbenika spremnih na eksperimentalnu improvizaciju. Projekt ima vrlo labavu formu te je stoga i svako njihovo okupljanje jedinstveno glazbeno iskustvo. Trenutno ga čini pet glazbenika koji iskušavaju granice psihodelije kroz nešto žešći zvuk i glasnoću.

_____

Događaj sufinanciraju:

Grad Koprivnica

Zaklada Kultura nova

Koprivničko-križevačka županija

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske

Carlsberg  Croatia

Pro-ping telekom

Izvor: Nadolazeća Događanja – Funk (funk-centar.com)

Skip to content