Radionica eksperimentalnog filma

U subotu 14. listopada 2023. u Forumu udruga nezavisne kulture – FUNK, Trg Žarka Dolinara, Koprivnica će se održati Radionica eksperimentalnog filma pod vodstvom Monike Rusak. Radionica je namijenjena polaznicima od 15 do 35 godina, besplatna je, a za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje.  Na radionici se koriste osnovne metode poput skenografije i sekvenciranja te će polaznici naučiti teoriju i praksu izrade eksperimentalnog filma i istražiti mogućnosti kreativnog izražavanja u eksperimentalnom autorskom filmu, a krajnji rezultat je zajednički film.

Kao magistra medijske umjetnosti i prakse, MONIKA RUSAK svojim raznolikim umjetničkim djelovanjem, od fotografije preko produkcije video umjetnosti do umjetničkih instalacija, održava kontinuum suvremenosti eksperimentiranjem različitim medijima i tehnikama te propitivanjem aktualnih tema koje prenosi u umjetničke radove. Njezin diplomski rad, a ujedno i debitantski, dokumentarno – eksperimentalni film „Zauvijek“ nagrađivan je i sudjeluje na brojnim filmskim festivalima. Članica je HDLU Varaždin, Filmsko kreativnog studia VANIMA te Savjeta mladih Grada Varaždina.

Program organiziraju Forum udruga nezavisne kulture (FUNK) i udruga Mamuze. Radionica će se održati 14.10.2023. od 10,00 do 13,00 sati, a prijaviti se možete na E-mail adresu: savez.udruga.funk@gmail.com.

Program podržavaju: Zaklada Kultura nova, Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo kulture i medija RH, Carlsberg Croatia, Pro-ping telekom.

Skip to content