Otvorenje izložbe “Umjetnička inteligencija”

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica i Sveučilišta Sjever – Studij Medijski dizajn pozivaju građane na otvorenje izložbe Umjetnička inteligencija na 1. katu Knjižnice u petak, 21.4.2023. u 18,00 sati  i na taj način  podrže  studente Sveučilišta Sjever – autore izloženih radova.

Studenti su u okviru svojih kolegija na studiju dizajna oblikovali i izradili knjige i slikovnice koje će posjetitelji moći uzeti u ruke te razgovarati s njihovim autorima od otvorenja izložbe u 18,00 sati pa sve do  20,30 sati. Budući da se radi o unikatima, zanimljivo će biti vidjeti i čuti kako studenti promišljaju medij slikovnice i knjige kroz tiskane formate, ali i kroz fotografije, plakate i video sadržaje. Izložbom se slavi kreativnost i umjetničko stvaralaštvo na temu knjige i čitanja.

Nakon Noći knjige izložba će se moći pogledati  u knjižničnim izlozima do 28.4.2023. 

Ovo središnje događanje koprivničke Knjižnice u Noći knjige 2023. koordiniraju doc. art. dr. sc. Mario Periša, pročelnik Odjela za umjetničke studije Sveučilište Sjever, Sveučilišni centar Koprivnica,  doc. art. Luka Borčić, mag.diz., pročelnik Odsjeka za medijski dizajn Sveučilište Sjever, Sveučilišni centar Koprivnica i dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica- informatorica u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica. 

Otvorenje izložbe je jedan od središnjih događaja koprivničke Knjižnice „Fran Galović“ u Noći knjige,  nacionalne manifestacije koja se tradicionalno, već po dvanaesti puta, organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja). Cilj joj je promocija knjige i čitanja općenito, ove godine na temu Sanjaju li roboti električne knjige?.

Skip to content