Održana radionica za mlade „Čarolija riječi“

Uz Dan hrvatskih knjižnica, 11.11. i povodom Mjeseca hrvatske knjige ’23., u subotu 4. studenog 2023. u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica održana je druga jesenska radionica za mlade u sklopu ciklusa “Godišnja doba s Harryjem Potterom”.

Još jedno subotnje čarobiranje u knjižnici proteklo je u veseloj i kreativnoj atmosferi, uz puno zabavnih aktivnosti u kojima su uživali svi polaznici.

Tema radionice nazvana je “Čarolija riječi”, a kako to riječi mogu biti čarobne, nakon svima omiljenog nagradnog kviza, sudionici radionice doznali su proučavanjem mudrih citata iz knjiga o Harryju Potteru. Odabrane citate polaznici su oblikovali kao postere u Canvi – digitalnom alatu za grafički dizajn. Potom su izradili i obojali bookmarker, a na kraju su imali priliku izraditi još i “čarobnu” svjetiljku od recikliranih staklenih bočica. U svim zadacima sudionici su pokazali puno mašte i vještine te su nastali prekrasni unikatni radovi koje su mogli ponijeti kući.

I ovaj put, susretu su se pridružili i mali Ukrajinci za koje su kviz i aktivnosti bili prevedeni na ukrajinski jezik.

Knjiznica zahvaljuje svima koji su se odazvali radionici, a posebnu zahvalu upućuje volonterkama Mariji i Blanki za pomoć u organizaciji i izvedbi radionice.

Ako volite Harryja Pottera i imate između 11 i 19 godina, pratite naše obavijesti i pridružite nam se na predbožićnoj radionici koja je već u pripremi za prosinac!

Skip to content