KOPRIVKOV SVIJET

Udruga Koprivkov svijet osnovana je u jesen 2011. godine s ciljem edukacije djece predškolskog i nižeg školskog uzrasta u izvannastavnim programima putem slikovnica, predstava i ostalih srodnih sadržaja.

Rad udruge baziran je na autorskim projektima, umjetničkom i kulturnom stvaralaštvu te prezentaciji i promociji proizvedenih sadržaja. Tako je u periodu od skoro 11 godina djelovanja proizveden i objavljen ukupno 21 naslov od čega: 15 nastavaka slikovnica „Koprivko“, 3 slikovnice drugih autora (Dubravka Volenec), bojanka „Koprivko i prijatelji“, edukativna slikovnica „Koprivko-eko“ i zvučna slikovnica „Koprivko i tajna crne rupe“. Sve slikovnice „Koprivko“ obrađene su i u E-pub verziji te će uskoro biti dostupne u aplikaciji.

Udruga je i producent dvije vrhunske predstave na temu edukacije djece o pravilnom postupanju s otpadom koje je do pandemije vidjelo nekoliko tisuća djece, ali smo za sada to obustavili.

Autor Koprivka, Branimir Dolenec, održao je skoro 200 književnih susreta po školama i vrtićima diljem Republike Hrvatske, te niz prezentacija po sajmovima i događanjima u Republici Hrvatskoj.

Udruga je također bila i organizator izložbe Branimira Doleneca u AK galeriji u Koprivnici, kao i izložbe Dražena Eisenbeissera u Mell Galleries u Londonu i izložbi Dražena Eisenbeissera i Branimira Doleneca u Elthman Capital Gallery u Londonu.

2020. godine Branimir Dolenec sklopio je Ugovor s izdavačkom kućom EUROPEBOOKS iz Rima te je 2021. godine objavljena knjiga s prvih 12 slikovnica o Koprivku na engleskom jeziku za zemlje EU. Iste te godine na sajmu knjiga u Mendrisiu u Švicarskoj“Koprivko“ osvaja nagradu „Pegasus“ u kategoriji bajke, a koju je autor osobno primio 25. rujna 2021. godine u Švicarskoj.

SLIKOVNICE KOPRIVKO

Slikovnice „KOPRIVKO“ priče su o dječaku iz prošlosti (14. stoljeća) koji uz pomoć „CRNE RUPE“ putuje kroz vrijeme i prostor s prijateljicom Dunjom iz 21. stoljeća te kroz razne pustolovine upoznaje Hrvatsku kroz priče i legende.

KOPRIVKO – ZVUČNA SLIKOVNICA

Obrada prve slikovnice o Koprivku u zvučnoj verziji za sve one koji iz bilo kojeg razloga ne mogu samostalno čitati.

KOPRIVKO – EKO

„Koprivko-Eko“ je slikovnica s radnom bilježnicom namijenjena edukaciji djece o pravilnom postupanju s otpadom obrađena u stihovima Gordane Evačić i ilustrirana slikama Branimira Dolenec.

BOJANKA

Bojanka s likovima Koprivka i njegovih prijatelja namijenjena djeci nižih uzrasta.

SLIKOVNICE DRUGIH AUOTRA

Slikovnice o životinjama autorice Dubravke Volenec s ilustracijama Branimira Dolenec.

PREDSTAVE

„Koprivko i nestali spremnici za otpad“

Predstava u režiji Damira Mađarića s glavnim glumcima Sarom Ipša (Dunja) i Mirelom Huskićem (Koprivko). Predstava je igrano-lutkarska krimi priča o nestanku spremnika za otpad iz jednog grada. Naravno, Dunja i Koprivko na kraju uspješno rješavaju slučaj.

„Koprivko spašava planet“

Predstava „Koprivko spašava planet“

jako je vesela i dinamična edukaciona priča o pravilnom razvrstavanju otpada. Predstava je vrlo prilagodljiva za izvođenje u svakom ambijentu, traje tridesetak minuta i vrlo je interaktivna pošto uključuje djecu u radnju predstave. Režiju i glazbu potpisuje Marin Hraščanec, a glume Una Čulić i Karlo Kučanda.

Udruga KOPRIVKOV SVIJET
Marovska 10, Koprivnica
OIB: 89287181727
E-mail: koprivkov.svijet@kc.t-com.hr
Web: www.koprivkov-svijet.hr
Mob. 099 201 8448

Skip to content