“Knjižnice i turizam”

– stručno usavršavanje za knjižničare

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u četvrtak, 11.5.2023., od 10,00 do 15,00 sati (na prvom katu, u prostoru Makerspace), održat će se tečaj nacionalnog Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara na temu “Knjižnice i turizam”.

Predavačica je dr. sc. Ksenija Tokić, znanstvena suradnica, voditeljica knjižnice Instituta za turizam.

Radionica je namijenjena knjižničarima iz svih vrsta knjižnica. Nije potrebno posebno predznanje o promociji i marketingu u turizmu i knjižničarstvu.

Po završetku tečaja, od polaznika se očekuje opće razumijevanje odnosa knjižnica i turizma, kao i osposobljenost za prepoznavanje knjižničnih resursa koji imaju turistički potencijal. Na temelju toga knjižničari mogu razvijati i ponuditi narativ koji će za knjižnicu i lokalnu zajednicu biti iskoristiv u kulturnom i gospodarskom smislu putem turizma. To je osnova za proširenje usluga i aktivnosti knjižnica, koje mogu povećati vidljivost te osnažiti položaj i ulogu u razvoju lokalnih zajednica. Time se, između ostaloga, kod polaznika ujedno povećavaju izgledi i za uspješnu pripremu raznih vrsta projekata, uključujući i projekte za korištenje fondovima EU.

Više o tečaju: II.6. Knjižnice i turizam – Centar za stalno stručno usavršavanje knjižničara u RH (nsk.hr)

Radionica je besplatna za polaznike, ali je broj sudionika ograničen (zbog raspoloživog prostora).

Prijave su u tijeku na poveznici: Prijava na tečaj za Korpivničko-križevačku županiju – Centar za stalno stručno usavršavanje knjižničara u RH (nsk.hr)

Izvor: “Knjižnice i turizam” – stručno usavršavanje za knjižničare – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

Skip to content