“Keltski mitovi i pripovijetke – epske priče” Kristijan Petrović

U srijedu 17.5.2023. s početkom u 18,00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje knjige “Keltski mitovi i pripovijetke – epske priče”. Knjigu će predstaviti Kristijan Petrović, urednik i Josip Stanek, nakladnik.

Nedvojbeno jedna od najpoznatijih mitologija koja je ostavila traga i u današnjim običajima Iraca, Velšana, Škota te kasnije i anglosaksonskog svijeta je – Keltska mitologija. Budući da je ova skupina plemena svoje priče uglavnom prenosila na drevni način, usmenom predajom, tradiciju te njihov svjetonazor obogaćen epskim pričama spoznali smo vremenom zahvaljujući prije svega njihovim neprijateljima – Rimljanima. Srećom, sačuvano je od zaborava podosta tih priča u kojima možete i vi uživati zahvaljujući knjizi koju je izdala izdavačka kuća Stanek.

„Keltski mitovi i pripovijetke“ fascinantna je te iznimno bogata knjiga na čijim stranicama možete pronaći priče o epskim junacima, divovima, patuljcima, vilinskim stvorenjima, duhovima, ali i legende o irskim invazijama, priče iz tzv. Ulsterskog i Fenijanskog ciklusa te pripovijetke o kralju Arthuru iz ciklusa Mabinogion. U knjizi su također ispričane i za ono vrijeme tipične bajke koje su keltske majke pričale svojoj djeci. Prva sveobuhvatna knjiga „Keltski mitovi i pripovijetke“ u izdanju nakladničke kuće Stanek, nakon premijernog predstavljanja na Interliberu svoje će korice otvoriti i koprivničkoj publici. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Skip to content