Izložba Tomislava Sertića u Pixelu

Nakon skupne izložbe trojice autora iz Naive kolektiva, Udruga Mamuze donose još jednu izložbu.

Samostalna izložba Tomislava Sertića koji se predstavlja s 25 novih radova.

Koprivnica je poznata po punk sceni, međutim punk je oduvijek bio više od glazbe, a Sertić je jedan od onih koji punk putem likovnih radova prenosi grafičkim tehnikama. Kao što sam kaže: „Tematika radova je vezana za tekstove i nazive pjesama melodičnih i hardcore punk bendova te motive kosti, lubanja, životinja i trenutno aktualnu Covid-19 pandemiju.”

Tomislav Sertić (21. 03. 1982.) je koprivnički umjetnik koji od 2017. godine radi grafike tehnikom linoreza, 2021. postao je član  koprivničke udruge “Atelieri Koprivnica”, a od ove godine je i član platforme “People of Print”.

Radove je objavio u brojnim publikacijama: the6ress(uk), infame zine (mex), gra fi ca (mex), handwritten & co (azija), Izlagao je na izložbama Zajednička izložba Ateliera Koprivnica i Atelijera Žitnjak “Dvije periferije” u Gradskom muzeju Križevci (2021.), 9. i 10. danu otvorenih vrata Ateliera Koprivnica, grupna izložba “Intermitencias del tiempo actual” u Mexico City-u (2021.), 22. Triennale Grechen u Švicarskoj (2021.), zajednička izložba novih članovia Ateliera Koprivnica u AK galeriji (2022.) Sudjelovao je u plakatiranju mrtvačnice (2021.) i željezničkih postaja (2022.) u Guadlajari (mex) povodom dana mrtvih, s radovima tematike tzompantli (stalak ili palisada za javno izlaganje ljudskih lubanja).

Tomislava i njegove radove možete posjetiti u Pixelu, na otvorenju izložbe 1. prosinca od 19,30 sati.

Program je sufinanciran od Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Skip to content