Ivo Čičin-Mašansker – “Pisma iz Koprivnice” i “Slobodan prostor”

Ivo Čičin-Mašansker, koprivnički novinar u mirovini, predstavit će dvije nove knjige. Riječ je o knjigama kolumni ‘Slobodan prostor’ i ‘Pisma iz Koprivnice’.

”Pisma ne oslikavaju samo temeljne postavke življenja jednog kraja, već ukazuju na raznorazne prepreke i probleme s kojima se u to vrijeme stanovništvo, ponajprije Koprivnice, susretalo. Počevši od problema opskrbe, primjerice, s kruhom, do ništa manje značajnih onih u kulturno-zabavnom, sportskom i društvenom životu žitelja tadašnje koprivničke općine. Autor ne obznanjuje samo probleme i činjenična stanja, već poseže i za predloženim rješenjima, kako vlastitim, tako i potaknutim od samih građana”, napisao je Jovo Rojčević u recenziji knjige ‘Pisma iz Koprivnice’.

Ivo Čičin-Mašansker ranije je izdao dvije knjige fotografija, ‘Fotografije’ i ‘Vratar u zaleđu/golman u ofsajdu’. Knjigu ‘Fotografije’ popratile su samostalne izložbe u Koprivnici, Samoboru, Čakovcu i Đurđevcu.

U novinarskoj karijeri Čičin-Mašansker je radio za niz koprivničkih i hrvatskih medija kao novinar i urednik, a izvještavao je s brojnih događaja iz zemlje i inozemstva.

Dobitnik je nagrade Zlatno pero 1975. godine te Nagrade za životno djelo Grada Koprivnice 2012. godine.

Promocija će se održati u četvrtak, 23. veljače 2023. s početkom u 18.30 sati u Galeriji ‘Mijo Kovačić’ na Zrinskom trgu u Koprivnici.
Knjige će predstaviti Željko Krušelj, Jovo Rojčević i Mario Periša, a moderatorica će biti Maša Zamljačanec.

Na promociji će knjige biti dostupne po promotivnim cijenama.

Tekst: Goran Čičin-Mašansker

Skip to content