Francis Veber “Budala za večeru”

Umjetnička organizacija Ludens teatar ugošćuje Kazalište Virovitica s izvrsnom francuskom komedijom “Budala za večeru” 21.9.2023. u Domu mladih Koprivnica, Hrvatske državnosti 10, Koprivnica u 20,00 sati.

Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra, Hrvatske državnosti 10, Koprivnica, Šarenom dućanu, Orro Baru i Hotelu Podravina te na ulaznice.hr. Za rezervacije i informacije nazvati 0977583367.

U predstavi igraju Goran Koši, Sara Lustig, Goran Vučko, Draško Zidar, Silvijo Švast i  Iva Slavić, a redatelj je Draško Zidar.

“Budala za večeru” moderna je komedija zabune Francisa Vebera Le diner de coins i mogla bi svakako  imati podnaslov Anđeo s greškom protiv Lucifera. Anđeo s greškom (Francoise) ovdje je simbol dobrote, nesebičnosti, plemenitosti, upornosti i poštenja… zapravo svega dobroga što ovom svijetu itekako nedostaje i ako u svom nastojanju i djelima ostane usamljen taj isti svijet ga počne doživljavati i odnositi se prema njemu kao prema budali. Lucifer u liku Pierra utjelovljenje je bahatosti, prepotencije, materijalističko-hedonističkog pogleda na svijet u kojem je dopušteno, pa čak i preporučljivo, ismijavati i ponižavati druge i drugačije. No susret tih dvaju svjetova ponekad na sreću krene potpuno nepredviđenim tokom… jer Anđeo (Francoise) ima grešku i  svaka njegova dobra namjera Lucifera (Pierra) uvali u još veće nevolje. Na nesreću ovo je samo komedija zabune, a ne stvarni život koji  na komičan i pomalo poučan način potvrđuje izreku: Put u pakao popločen je dobrim namjerama.”

Skip to content