Fotogalerija “Trio Valerije Nikolovske”

U srijedu 20. rujna 2023. godine s početkom u 20,00 sati u prostoru Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK, Trg Žarka Dolinara 16, Koprivnica održan je Koncert “Trio Valerije Nikolovske” u sklopu 26. glazbenog ciklusa “Jazz From the Woods” u organizaciji Udruge glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz klub Koprivnica.

U sastavu Trio Valerije Nikolovske su:
Valerija Nikolovska – vokal
Viktor Lipić – klavijature
Janko Novoselić – bubnjevi

Program je izveden pod nazivom ‘Jazz s potpisom’ koji čine kompozicije domaćih skladatelja – Viktora Lipića, Mire Kadoića, Igora Geržine, Vladimira Mirčete i Valerije Nikolovske.
Koncert je podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija HR i Grada Koprivnice.

Valerija Nikolovska jedna je od naših najcjenjenijih blues/jazz pjevačica. Publika ju pamti po suradnji s grupom Mayales, te kao vokalnu trenericu u 3. sezoni showa “The Voice Hrvatska”, a jazz poklonici poznaju je kao vrsnu interpretatoricu blues, jazz i soul standarda i autorske glazbe.
Snimila je dva samostalna albuma “The Bright Side of the Blues” (2000.) i “Open” (2004.)., te album „Well paid Girl“(2015.) sa Viktorom Lipićem i Jazz Orkestrom HRT-a. Valerija je nominirana za diskografsku nagradu Porin 1999. za najbolji ženski vokal, dobitnica je novinarske nagrade Crni mačak za ženski vokal 2000. i 2001. godine.

U nastavku možete pogledati fotogaleriju Bojana Koštića:

Izvor:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100046519899650

Skip to content