Blagdanski koncert Puhačkog orkestra grada Koprivnice

U organizaciji Grada Koprivnice i pod pokroviteljstvom Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Puhački orkestar grada Koprivnice pod ravnanjem dirigenta profesora Dine Jakšića održao je večeras u punoj dvorani Domoljuba tradicionalni blagdanski koncert, kojim su ujedno proslavili i 30. godišnjicu djelovanja. Orkestar je publiku oduševio izvedbama božićno-novogodišnjih skladbi te izvedbama najpoznatijih filmskih glazbenih tema.

Koncertu je uime Grada Koprivnice prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić. U prigodnom govoru istaknuo je ponos i zadovoljstvo što Puhački orkestar prenosi ime našega grada diljem Hrvatske i inozemstva. Zahvalio se svim sadašnjim i bivšim članovima koji su obilježili posljednjih trideset godina rada Puhačkog orkestra te im zaželio još mnogo dobrih koncerata u budućnosti. Uz podjelu priznanja zaslužnim članovima i suradnicima Orkestra, gradonačelnik je svima prisutnima zaželio sretne te pune zdravlja i mira božićno-novogodišnje blagdane.

Uz gradonačelnika Jakšića, blagdanskom koncertu uime Grada Koprivnice prisustvovao je i pročelnik Zdravko Punčikar, a uime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Puhački orkestar Grada Koprivnice osnovan je 50-ih godina prošlog stoljeća kao RKUD Željezničar. Pod današnjim imenom djeluje od 1992. godine. Do 2001. godine vodio ga je Josip Golubić, zatim ga je naslijedio profesor Tihomir Klauček , a od 2017. godine voditelj orkestra je mladi dirigent i profesor Dino Jakšić. Orkestar broji 50-ak članova i redovno se popunjava mladim snagama, prvenstveno učenicama i učenicima Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“. Uspješno surađuju s puhačkim orkestrima u Hrvatskoj i inozemstvu, ostvaruju brojna gostovanja i godišnje održavaju više od 20 nastupa.

Skip to content