Bez dlake na jeziku – satirično-poetski show

O SHOWU “BEZ DLAKE NA JEZIKU”

Satiričarka Ena Rajić po prvi put dolazi u Koprivnicu odigrati satirično-poetski show “Bez dlake na jeziku” u glazbenoj pratnji Zvonimira Glibušića. Riječ je o glazbeno-dramskom performansu u kojemu umjetnica kroz satiru isprepliće psihologiju, dnevno-drevne političke teme i poslovne zavrzlame. U sat vremena očekujte vrtlog emocija uz smijeh pa i pokoju suzu jer ovo je show koji će vas prodrmati… Od glave do pete. 

KAKVE SU REAKCIJE PUBLIKE?

“Virtuoz riječi koji pogađa u sridu. Mesija suvremenih balkanskih prostora. Ima britak jezik poput skalpela kojim secira našu društvenu stvarnost.”
– D.P.


“Čudo od “djeteta”. Ena nam sa šlagom servira sve istine današnjice. Malo je jedna Ena, malo! Ona nam zadaje izazov, ali tko smije probati?”

– S.G.


“Glumica u intelektualno upozoravajućim komedijama.”
– Ž.L.

Doživite uživo spoken word poeziju kroz satirično – poetski show

O ENI RAJIĆ

Ena Rajić je spoken word pjesnikinja i satiričarka rođena u Travniku, a odrasla u Vitezu (Bosna i Hercegovina).  Od malih je nogu pokazivala sklonost prema izvedbenoj umjetnosti kroz sudjelovanje u dramskim grupama. Odrastajući, počinje se zanimati za psihologiju koju je magistrirala 2018. godine na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu.

Još je u vrijeme studija počela stvarati satirične i spoken word poetry videofilmove za društvene mreže. Kako bi izbrusila svoje vještine, pohađala je glumački program u studiju “Kubus” kod zagrebačke dramske pedagoginje Simone Dimitrov Palatinuš i filmske radionice za građanstvo u Blank filmskom inkubatoru. Jako je ponosna na činjenicu da je 2019. godine na poziv osnivačice nevladine organizacije SANCHILD iz Švicarske Sanele Musić, nastupala u palači Ujedinjenih naroda na temu “Building Trust in Post War Communities” na Geneva Peace Weeku s dvije spoken word pjesme. Pred ženevskom publikom nastupila je s pjesmama “Poštovana predsjednice” i “Peace For Yesterday”. Spoken word pjesma “Poštovana predsjednice” ujedno je i autorska pjesma s kojom sudjeluje u realizaciji istoimenog dokumentarnog filma koji u produkciji Daniela Pavlića osvaja nagradu za najbolji dokumentarac na Tuzla Film Festivalu 2019. Pred kraj iste godine, drži TEDx govor na temu “Kako ostati nesretan do kraja života?”.

U posljednje četiri godine Ena je producirala preko 50 autorskih spoken word poetry videofilmova te održala desetke domaćih i međunarodnih nastupa uključujući različite kulturne manifestacije i poslovne konferencije. Mlađoj publici poznata je kroz suradnju sa stand up komičarem Tinom Sedlarom i satiričkom grupom koja se okuplja na portalu News Bar. Autorica je zbirke poezije “Razmrljane boje nevremena”.

DVORANA DOMOLJUB,

21. ožujka 2023. (utorak) u 19:30 sati

Svoje ulaznice po cijeni od 5,00 eur/37,67 kn možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr . Za kupovinu 6 i više ulaznica, te za studente i umirovljenike cijena pojedine ulaznice iznosi 3,70 eur/27,88 kn. Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kn.

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja satirično-poetskog showa.

Skip to content