Alisios Camerata

Alisios Camerata međunarodno je afirmirani ansambl jezgru kojeg čini Messiaen ansambl, tj. četvero hrvatskih glazbenika, klarinetist Radovan Cavallin, violinistica Vlatka Peljhan, violončelistica Jelena Očić i pijanistica Mia Elezović.

Alisios Camerata je osnovan 2012. godine, Na njihovu repertoaru su skladbe izvorno pisane za Messiaen ansambl, ali i vlastite adaptacije mnogih drugih zanimljivih djela raznih epoha. Alisios Camerata je pobudio interes kod hrvatskih skladatelja, koji sve više pišu izvorna djela za taj sastav. (Bosiljka Perić Kempf, ulomak iz komentara)

Ansambl čine: Radovan Cavallin (klarinet), Vlatka Pehljan (viola), Jelena Očić (violončelo) i Mia Elezović (klavir).

Radovan Cavallin rođen je u Zagrebu 1969. godine. Godine 1989. diplomirao u klasi prof. G. Deplusa osvojivši Premier prix za klarinet. Jedan je od osnivača Canarskih komornih ansambala: Kvartet Atlantida, Trio Spohr, Kvartet Reinecke i Ansambl Isola. Predavač je na ljetnim majstorskim seminarima za klarinet u Španjolskoj, Portugalu, Belgij, Kolumbiji i Hrvatskoj i član žirija na internacionalnom klarinetistickom natjecanju “Julian Menendez” u Avili (Španjolska). Od 1989. godine solo je klarinetist u Orquesta Filarmonica de Gran Canaria i profesor klarineta na orkestralnoj akademiji.

Vlatka Peljhan diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Maje Dešpalj. Magistrirala je violinu na Visokoj školi za glazbu i ples u Rotterdamu (Nizozemska), nakon čega je magistrirala i violu. Solistički je nastupala uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Hrvatski komorni orkestar, Puhački orkestar Muzičke akademije i orkestre Hrvatskih narodnih kazališta u Zagrebu i Osijeku. Uz suradnje s domaćim i inozemnim ansamblima, djeluje kao koncertna majstorica Opernog orkestra HNK-a u Zagrebu, docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te gost profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Jelena Očić studirala je violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Valtera Dešpalja, te na Visokoj glazbenoj školi u Mannheimu u Njemačkoj kod Michaela Flaksmana. Usavršavala se kod poznatih glazbenika kao što su Arto Noras, Antônio Meneses, Siegfried Palm, Heinrich Schiff i Leslie Parnas. Na mannheimskoj školi je diplomirala i magistrirala. Predavala je na Visokoj glazbenoj školi u Mannheimu i od 2014. predaje na Konzervatoriju u Amsterdamu. Učenici su joj pobjeđivali na međunarodnim natjecanjima.

Mia Elezović je pijanistica s impresivnom karijerom. Mia Elezović diplomirala je i magistrirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Zvjezdane Bašić. Studij je nastavila na Hochschule für Musik u Beču te na Hochschule für Musik u Frankfurtu. Na poziv japanske vlade boravila je na Showa University u Kawasakiju. Magistrirala je u programu Contemporary Performance na Manhattan School of Music u New Yorku. Surađivala je s brojnim glazbenicima te orkestrima i komornim sastavima u Europi, Japanu i Americi. Djelovala je na više inozemnih glazbenih učilišta. Od 2010. predaje na Conservatoire Royal de Liège u Belgiji te od 2016. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Dvorana „Domoljub“

9. listopada 2023. (ponedjeljak) u 18,30 sati

Ulaz na koncert je slobodan.

Skip to content