Koncert Acoustic project strings

U Dvorani Domoljub nam 9. svibnja 2023. godine gostuje ansambl Acoustic project strings koji je 2016. godine proizašao iz već renomirane formacije ansambla Acoustic Project koji djeluje od 2008. godine. Nastaje suradnjom skladatelja i kontrabasista Dubravka Palanovića,  kao idejnog začetnika i voditelja ansambla, i violinista Marca Grazianija, koncert majstora. Osim standardnih skladbi repertoara gudačkih orkestara, cilj ansambla je krenuti u smjeru inovacije, programski i izvođački, eksperimentiranjem s raznim stilovima i glazbenim epohama i izvođenjem potpuno novih djela hrvatskih i stranih autora. Članovi ansambla su mlađi, već afirmirani glazbenici, koji uz  kreativnu,  daju i snažnu interpretativnu energiju ovom projektu.

Ansambl je nastupio na brojnim vodećim glazbenim festivalima u zemlji poput Osorskih glazbenih večeri, „Koncerta u Eufrazijani“ u Poreču, Baromus festivala u Rovinju, „Ljetnih priredbi“ u gradu Krku, Zrin festivala, Musica Appassionatta u Šibeniku i brojnim drugima.

Godine 2018. ansambl je snimio svoj prvi nosač zvuka za švedsku glazbenu etiketu „Rocred production“, a za drugi koji je izašao  2021. godine, sa saksofonistom Nikolom Fabijanićem u izdanju „Croatia Records“ nagrađen je nagradom „Porin“ 2022. godine. Članovi Acoustic project strings su: 1.violine: Marco Graziani, koncertni majstor, Alina Gubajdullina i Davide Albanese, 2.violine: Val Bakrač, Ivo Jukić i Teodora Sucala Matei, Viole: Aleksandar Jakopanec i Magda Skaramuca, Violončela: Petar Kovačić i Oliver Đorđević te Kontrabas: Dubravko Palanović.

Dvorana „Domoljub“

9.svibnja 2023. (utorak) u 19:00 sati

Svoje ulaznice po cijeni od 3,90 eur/29,38 kn možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr . Za kupovinu 6 i više ulaznica, te za studente i umirovljenike cijena pojedine ulaznice iznosi 2,60 eur/19,59 kn. Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kn.

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Skip to content