Počeo 5. festival Krleža i Duga Rijeka

Kolokvijem u povodu 130. godišnjice Krležina rođenja, u Galeriji Mijo Kovačić danas je započeo 5. festival Krleža i Duga Rijeka. Svoja izlaganja na kolokviju su iznijeli Silvio Ferrari i Silvio Ziliotto iz Italije, Ljiljana AvirovićKatarina FranjoŽeljka ZdelarZvonko KovačIvan MajićDražen Ernečić i Mario Kolar, uz moderiranje Marka Gregura. U ime Grada Koprivnice, gostima i okupljenim sudionicima kolokvija dobrodošlicu je poželjela zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž uz koju je bio i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Večeras će se u Galeriji „Mijo Kovačić“ u 19:30 sati održati kazališna predstava „Sjetite me se 2022.“, nastala prema Krležinu tekstu u izvedbi Gorana Matovića. Ulaz na predstavu je slobodan.

Festival se nastavlja 4. srpnja 2023., kada će vlakom iz Zagreba u Koprivnicu doći sudionici zagrebačkog Festivala Miroslav Krleža te obići Krležine koprivničke lokalitete, zajedno sa zainteresiranom javnošću. Tijekom vođene šetnje Koprivnicom naglasak će biti i otkrivanju različitih slojeva suradnje između Krleže i koprivničkog tiskara, nakladnika i knjižara Vinka Vošickog.

Cijeli program festivala dostupan je na: https://artikulacije.hr/5-festival-krleza-i-duga-rijeka

Skip to content