30. Galovićeva jesen / predstavljanje knjiga / Mario Kolar “Teksture i strukture” i “Glas i jeka”

U četvrtak 2.11.2023. u 18,00 sati Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica  održat će se predstavljanje knjiga Maria Kolara “Teksture i strukture” i “Glas i jeka”.

Uz autora o knjigama će govoriti Evelina Rudan i Ivan Majić, a predstavljanje vodi Darko Pernjak.

Mario Kolar književni je povjesničar i kritičar, docent na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, gdje predaje kolegije iz novije hrvatske književnosti (19. – 21. stoljeće). Osnovnu školu završio je u rodnim Molvama, opću gimnaziju u Đurđevcu, a studij kroatistike, slavistike i bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao.

Iz područja novije hrvatske književnosti do danas je objavio knjigu književnih kritika “Nuspojave čitanja” (2014.), znanstvenu monografiju “Između tradicije i subverzije: časopis Kaj i kajkavska postmoderna” (2015.) te zbirku studija i eseja “Izazovi čitanja” (2018.). Stotinjak studija, eseja i kritika objavio je u različitim znanstvenim i književnim časopisima i zbornicima. Priredio je izabrana djela Frana Galovića (“Dok večer se zmrači”, 2020.) i Dubravka Ivančana (“Izabrana djela”, 2017.), te je urednik više književnih i stručnih knjiga i zbornika. Član je uredništva znanstvenog časopisa “Podravina”, književnog časopisa “Artikulacije “i časopisa za književnu kritiku “Stav”. Kao izlagač sudjelovao je na petnaestak nacionalnih i međunarodnih znanstvenih skupova.

Predstavljanje knjiga organizirano je u okviru 30. Galovićeve jeseni.

Ulaz je slobodan!

Skip to content