“Zeleni ekran” u kinu Velebit

U okviru novog programa Kino mreže „Zeleni ekran“ u kinu Velebit održat  će se besplatna projekcija igranog filma Kapetanica Nova.

Dan planete Zemlje, koji se slavi svake godine 22. travnja, predstavlja globalni događaj kojim se skreće pažnja na kritične probleme s kojima se suočava naš planet, poput klimatskih promjena, zagađenja, uništavanja prirodnih staništa i smanjenja bioraznolikosti. Ovaj dan također pruža priliku da se poduzmu konkretni koraci u cilju očuvanja Zemlje i stvaranja održivijeg budućeg za sve nas.

Program Zeleni ekran fokus stavlja na ekologiju i očuvanje planeta Zemlje, a održava se u nezavisnim kinima diljem Hrvatske povodom Dana planete Zemlje. Program je osmišljen kako bi se promovirala važnost očuvanja okoliša i potaknula svijest o ključnoj ulozi koju svatko od nas može odigrati u tome.

Na programu kina Velebit  publika će imati prilike pogledati nizozemski znanstveno fantastični film za djecu “Kapetanica Nova” 23. travnja u 11:00 sati.

Film prati petnaestogodišnjeg Nasa koji u šumi naiđe na srušenu letjelicu u kojoj se nalazi znanstvenica iz budućnosti Nova i njezin robot ADD. Nova se vratila u prošlost kako bi spriječila klimatsku katastrofu, ali zbog putovanja kroz vrijeme je pomlađena u tijelo 12-godišnje djevojčice, što otežava izvršenje njezine misije. Film je osvojio tri nagrade na važnom filmskom festivalu za djecu Cinekid.

Skip to content