Završena prva sezona knjižničnog podcasta “Premalo čitam”

U petak 1. prosinca 2022. objavljena je posljednja epizoda prve sezone podcasta Premalo čitam. Gošća posljednje, 15. epizode je Maja Krulić Gačan, viša knjižničarka, voditeljica Odjela za odrasle, lice i glas iza ideje kreiranja knjižničnog podcasta.

Projekt Premalo čitam započeo je početkom 2022. godine osmišljavanjem, igranjem, brain stormingom, osiguravanjem tehničkih pretpostavki, kreiranjem vizualnog identiteta, odabirom gostiju, voditelja i autora špice. U travnju 2022. objavljena je prva epizoda čiji je gost bio Bojan Koštić, svojevrsni kum podcasta, ambasador čitanja koprivničke knjižnice, čiji je citat “Premalo čitam” postao i službeni naziv ovoga projekta.

U prvoj sezoni podcasta voditelj Goran Živković Žika ugostio je i intervjuirao 14 ambasadora čitanja koprivničke knjižnice. Gosti su bili su Bojan Koštić, Tatjana Kolarić, Katerina Fotova Čiković, Željko Kušelj, Zlata Hrženjak, Karolina Điko, Snježana Petika, Dora Kuretić, Mario Perković, Miroslav Potroško, Ksenija Ostriž, Vedrana Pintarić Vetma, Luca Jukić, Matija Kolarić i Maja Krulić Gačan, sve odreda naši sugrađani, ljudi raznovrsnih profila, interesa, profesija i dobnih skupina. U intervjuima su svi otkrili ponešto o sebi, o tome što za njih znači čitanje, koliko im je važna knjižnica, kako doživljavaju svoj grad i što u njemu vole, čemu se u svojim životima vesele, što ih motivira. Dali su male uvide u svoje živote, naoko obične, zapravo neobične i izuzetno bogate.

Realizaciju podcasta potpisuje knjižnična ekipa Maja Kruić Gačan, Petar Lukačić i Ana Škvarić, vanjski suradnici Goran Živković Žika (voditelj, autor špice), Konrad Mulvaj (autor špice), Ivan Grobenski, Zvonimir Kušenić i Helena Hraščanec (tehnička podrška) te Glas Podravine koji je omogućio snimanje intervjua u njihovom studiju.

Prva sezona podcasta je završena, ali projekt ide dalje. Podcast Premalo čitam doživjet će i drugu sezonu. U nešto izmijenjenom obliku ponovo će dotaknuti zanimljive teme i nastojati istražiti jednu posebno važnu – kroz prizmu čitanja bavit će se mentalnim zdravljem i ugostit će ljude iz različitih struka, područja interesa i iz različitih dijelova Hrvatske.

Dotad slušajte podcast na:

https://premalo-citam.castos.com/

Skip to content