Zaklada “Kultura nova” poziva sve zainteresirane predstavnike organizacija civilnog društva na online predstavljanje Programa podrške 2023.

Zaklada “Kultura nova” od 2012. godine, kada je započela provoditi programe podrške za organizacijski razvoj, zbog nedostatnih sredstava nije povećavala najviše iznose podrške kako bi osigurala dostupnost potpore što većem broju organizacija civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti kojima su Zakladina sredstva od presudne važnosti za njihovo djelovanje.

S obzirom na brojne krize kojima smo izloženi posljednjih godina, a koje su rezultirale visokom inflacijom, postojeći najviši iznosi potpora za organizacijski razvoj već dulje vremena nisu dostatni da bi organizacije osigurale bolje uvjete rada. Međutim, unatoč kontinuiranom rastu dijela prihoda od igara na sreću za rad Zaklade, ta sredstva još se uvijek nisu značajnije povećala. Iz tog razloga, Zaklada na prepoznate potrebe organizacija ne može odgovoriti povećanjem najviših iznosa potpora za organizacijski razvoj, a da pritom podršku osigura za brojne i raznolike organizacije te nastavi pružati podršku u različitim programskim područjima. Stoga je u 2023. godini Zaklada pristupila restrukturiranju Programa podrške.

Naslanjajući se na zakonske smjernice i uzimajući u obzir potrebe organizacija civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti, Zaklada je Program podrške 2023 u potpunosti usmjerila na programsko područje za organizacijski razvoj koji je temeljito redefiniran kako bi obuhvatio širok spektar aktera i kulturno-umjetničkih programa u svim umjetničkim disciplinama i kulturnim djelatnostima na području suvremene kulture i umjetnosti.

Slijedeći dosadašnju praksu javnog konzultiranja sa zainteresiranim predstavnicima organizacija civilnog društva u području suvremene kulture i umjetnosti, Zaklada organizira predstavljanje prijedloga novog Programa podrške 2023 koje će se održati u utorak, 13. lipnja 2023. godine od 10.30h do 12.00h, putem Zoom platforme. Broj sudionika nije ograničen, ali se za sudjelovanje potrebno registrirati ovdje.

Nakon održanog predstavljanja i prikupljenih komentara, Upravni odbor Zaklade donijet će odluku o raspisivanju javnih poziva u okviru Programa podrške 2023.

Više na poveznici: Zaklada Kultura nova – Predstavljanje Programa podrške 2023

Skip to content