U Koprivnici i okolici obilježen Svjetski dan čitanja naglas!

Obilježavanju Svjetskog dana čitanja naglas (1.2.) pridružile su se brojne odgojno-obrazovne ustanove s područja Koprivnice i okolice. Njima je gotovo svaki dan obogaćen lijepim i poučnim pričama, a u bogatoj galeriji fotografija možete pogledati kakve su aktivnosti provodili uz ovaj poseban dan.
Sudjelovale su brojne skupine DV „Tratinčica“, među njima i Kamenčići i Zvrkići, koji su uz čitanje priče provodili likovne aktivnosti, igrali se i izrađivali plakate. Čitanju se priključio i DV „Smiješak“, grupnim i individualnim aktivnostima. Uključili su i polaznici DV „Igra“. Predškolarci skupine Lastavica na osnovi ponuđenih slika stvorili su dvije zanimljive priče koje su sami osmislili, ilustrirali i pročitali mlađoj djeci, a polaznici skupine Mišići svoje su najdraže knjige donijeli u vrtić.
Akciji čitanja pridružila su se i djeca osnovnih škola, učenici 2.b i 4.a razreda OŠ Đuro Ester, kao i polaznici produženog boravka. Čitalo se uz puno smijeha i zabave, a ovakvo iskustvo bilo je ugodno, vrijedno i korisno. Učenici Područne škole Srijem počastili su čitanjem naglas svoje susjede. Čitali su pjesme Zvonimira Baloga. I učenici OŠ ,,Podolice” obilježili su Svjetski dan čitanja naglas te objavili video koji je dostupan na mrežnoj stranici njihove škole https://youtu.be/ajkIQtiW-mc
Svjetski dan čitanja naglas pokrenula je Svjetska organizacija LitWorld, u slobodnom prijevodu Pričosvijet. Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija razumijevanje za društvene probleme i čimbenik je budućeg uspješnog razvoja djeteta. Čitajmo djeci naglas gdje god i kad god stignemo čime podržavamo i nacionalnu kampanju “Čitaj mi!”.

Izvor: U Koprivnici i okolici obilježen Svjetski dan čitanja naglas! – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

Skip to content