U kino Velebit stigao novi 4K laserski projektor

Kino Velebit nastavlja osuvremenjivati tehnologiju, želeći svojim posjetiteljima priuštiti maksimalan užitak gledanja filma na velikom platnu. Tako je u utorak, 11. listopada, u kino stigao novi laserski projektor, izravno iz belgijske tvrtke Barco, čime je kino Velebit postalo jedino kino na relaciji od Zagreba do Osijeka koje gledateljima pruža doživljaj kina u 4K rezoluciji.

U zadnje tri godine uložena su znatna sredstva u povećanje kvalitete usluge kinoprojekcija nabavom novog i većeg platna, procesora zvuka, ugradnjom novog zvučnog sustava (Dolby 7.1 sustav), a novim 4K projektorom dostignut je najviši tehnički standard. Novi Barco SP4K-12 kinoprojektor zamijenio je stari analogni iz 2013. godine, što znači da će sada slika biti čišća, oštrija i dinamičnija. Laserski izvor svjetlosti je tehnologija osvjetljenja bez žarulje, koja daje visoku svjetlinu, a u ovom slučaju radi se o RGB laseru koji koristi čisti crveni, zeleni i plavi laserski izvor svjetlosti za prikaz najšire i najvjernije boje. Rezolucija 4K osigurava dvostruko veću razlučivost od dosadašnjeg 2K projektora i čak četiri puta više piksela za još veći užitak.

Pažljivim kreiranjem programa te tehničkim i infrastrukturnim ulaganjima nastojimo prestići rekordan broj gledatelja koji je kino imalo u 2019. godini.

Nabava kinoprojektora sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Koprivnice i vlastitim sredstvima Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica.

Skip to content