U Galeriji Koprivnica otvorena izložba “Važno je zvati se Ivan”

U četvrtak, 7. rujna 2023. godine u Galeriji Koprivnica otvorena je nova izložba pod nazivom „Važno je zvati se IVAN: Generalić / Večenaj / Rabuzin / Lacković“ iz Zbirke Vladimira Malogorskog.

Okupljene ljubitelje o liku i djelu četiri Ivana upoznali su ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin i viši kustos Helena Kušenić, dok je čast da otvori izložbu pripala gradonačelniku Mišelu Jakšiću.

Otvorenju izložbe su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik Dario Jembrek.

Zahvaljujući „dobrom oku“, društvenim vezama i osobnim aspiracijama Vladimir Malogorski, mnoge od autora zastupljene u kolekciji upoznao je osobno uspostavivši prisan i prijateljski odnos. Poznati varaždinski poduzetnik tako već šest desetljeća predano prikuplja raznorodnu kolekciju umjetnina moderne i naivne umjetnosti koja danas broji više od 1500 umjetnina. Ovoga puta Malogorski se vraća u Koprivnicu skupnom izložbom velikana naivne umjetnosti – Generalića, Večenaja, Rabuzina i Lackovića. Četiri velika umjetnika, srodna u stilu, ali raznovrsna u pristupu i temama, pa i tehnikama potrebno je objediniti zajedničkim nazivnikom već pri prvom kontaktu s publikom – kroz upečatljiv vizualni identitet. U ovom slučaju idejno rješenje vizuala potpisuje koprivnička kustosica Draženka Jalšić-Ernečić.

Projekt je realiziran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice, a izložba je otvorena do 22. listopada 2023. godine.

Više o samoj izložbi i autorima na poveznici: Važno je zvati se Ivan – Muzej grada Koprivnice (muzej-koprivnica.hr)

Skip to content