Tribina “Tradicija, folklor i mladi”

Folklorni ansambl „Koprivnica“ poziva sve zainteresirane na tribinu pod nazivom “Tradicija, folklor i mladi”, koja će se održati u ponedjeljak 23. listopada 2023. godine, s početkom u 18,45 sati, u dvorani Domoljub.

Ova tribina nije tek susret stručnjaka i zaljubljenika u folklor, već i prilika da zajedno razmislimo o ključnoj ulozi mladih u očuvanju naše iznimno bogate kulturne baštine.

Glavni panelist tribine bit će Goran Ivan Matoš, profesor informatologije i etnologije, čije će izlaganje približiti suvremeni pogled na tradiciju u kontekstu mladih. Raspravit će utjecaj konteksta na tradicijske vrijednosti te pitanje mijenja li se tradicija s promjenama u društvu. Također, dotaknut će se važnosti obrazovanja u očuvanju i prijenosu tradicijske kulture.

Središnji cilj tribine jest razmotriti i raspraviti načine motivacije mladih da preuzmu aktivnu ulogu u očuvanju naše dragocjene folklorne baštine. Ključ budućnosti leži u njihovim rukama, stoga želimo zajedno istražiti perspektive, iskustva i ideje koje će približiti folklor mlađim generacijama.

Pridružite nam se na ovoj tribini i budimo zajedno svjedoci kako tradicija postaje most između prošlosti i budućnosti.

Skip to content