Street art festival poklonio novi vizualni identitet Osnovnoj školi “Braća Radić” Koprivnica

Street art festival u 2022. godini poklonio je novi vizualni identitet Osnovnoj školi „Braća Radić“ Koprivnica.

Bočni zid dvorane Osnovne škole “Braća Radić” Koprivnica oslikan je u sklopu Street art festivala koji se po deseti put održao u Koprivnici u organizaciji Udruge za promicanje kulture i umjetnosti maMUZE.

Izradu murala s posebnim su zanimanjem pratili učenici i zaposlenici, nestrpljivo iščekujući njegov konačan izgled. Kvalitetan i estetski promišljen ostvaraj rezultat je uspješne suradnje ravnatelja škole, umjetnika (Hans&Bare), g.  Zorana Švende (Švenda građenje d.o.o.), učiteljice  likovne kulture i Udruge maMUZE. Boris Bare i Zvonimir Haramija Hans autori su dinamičnog murala koji definira novi vizualni identitet Škole. Osim što uvelike doprinosi estetskom uređenju okoliša, mural ima odgojno-obrazovnu komponentu. Boravak učenika u estetski promišljenom okruženju doprinosi oformljenju njihovih vlastitih estetskih vrijednosti.

Zahvale svima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenju murala!

Riječi autora:

„Naš zajednički rad, mural, pod nazivom “U svijetu mašte” prikazuje dječaka uronjenog u svijet knjiga, priča tj. u svijet mašte. Dječak s pilotskim naočalama na glavi sjedi na hrpi knjiga dok jednu drži u rukama i čita. Oko njega širi se njegov svijet mašte koji je izašao iz svih pročitanih knjiga. U tom svijetu nalaze se detektivke, leteći tanjuri, dvorci, vitezovi, gusari, roboti itd.

Poruka murala je da knjige, priče i čitanje obogaćuju naše živote i čine ih zanimljivijima te se nadamo da će i naš mural potaknuti djecu da više čitaju.

Zahvaljujemo se udruzi maMuze te ravnatelju i djelatnicima OŠ „Braća Radić“ iz Koprivnice koji su nam omogućili nastanak ovog murala.“

Adrijana Hatadi

Skip to content