Sretna ne bila

Produkcija: Kazalište PlayDrama Split

Autorice teksta: Ivana Vuković, Petra Kovačić Botić, Ana Uršula Najev, Ana Marija Veselčić, Helena Petković

Redateljica: Helena Petković

Dramaturginja: Ivana Vuković

Igraju: Petra Kovačić Botić, Ana Uršula Najev i Ana Marija Veselčić

Scenografkinja: Helena Petković

Kostimografkinje: Helena Petković i Ivana Vuković

Skladatelj: glumački ansambl i Matko Botić

Oblikovatelj svjetla: Siniša Jakovčević

O predstavi: Tri prijateljice (dalmatinski: prije) dolaze u teatar i, gledajući antički komad imenovan po ženi, uvodu na sceni pred njima je Medeja koja je za Jazona izborila sve bitke, a ostavio ju je zbog ljepše i mlađe. Time asocijativno isklizavaju u brojne urnebesno duhovite teme od antičkih Grkinja i princeza do Met Gala, a sve u potrazi za jednom običnom ženom, našom materom.

Predstava je nastala u ženskom procesu rada žena sa ženama o ženama u ženama i za žene klasificirajući se kao isključivo ženska predstava koju potpuno boli briga, uvo i đon za muški pogled. ”Sretna ne bila” odgovara na formativna ženska pitanja, što je čini pravom predstavom za žene, posebno za žene koje su izgubile orjentaciju (busolu) i za muškarce koji žele znati više jer parodira i propituje rodne stereotipe klasičnog dalmatinskog patrijarhata.

Jedini prihvatljivi muškarac je pristojni doktor Čehov, a svi ostali su samo morbidni umovi koji zapravo ne razumiju ženu, uporno je iskrivljeno reprezentirajući kroz povijest. Ali to je tekst. U podtekstu se naravno razotkrije da „nisu bidni muški ništa krivi“, kaže dramaturginja Ivana Vuković.

Dvorana „Domoljub“

12. listopada 2023. (četvrtak) u 19,30 sati

Svoje ulaznice po cijeni od 7,20 eura/54,25 kuna možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr. Cijena za studente, umirovljenike i kupovinu 6 i više ulaznica iznosi 5,90 eura/44,45 kuna.

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Skip to content