Skriveno lice Koprivnice

Projekt Muzeja grada Koprivnice „Skriveno lice Koprivnice“ pokrenule su voditeljice projekta Maša Zamljačanec i Vesna Peršić Kovač u 2022. godini.

Radi se o interdisciplinarnom edukacijsko-izložbenom projektu koji se odvija u koprivničkim kvartovima. Stanovnici su pozvani da podijele sjećanja, donesu predmete i fotografije za koje misle da su važni za povijest kvarta i grada, intervjui se snimaju (zvuk i video), a nakon toga se priče uređuju i predstavljaju na web stranici. Tako stanovnici Koprivnice koji to žele mogu postati dio digitalnog muzeja grada.

„Skriveno lice Koprivnice“ pruža građanima (ali i putnicima namjernicima) mogućnost upoznavanja svoga grada na drugačiji način, kao i skretanja s uobičajenih putanja, kako bi se stvarala nova iskustva i odnosi koji će doprinositi razvijanju zajednice i svijesti o brizi za javni prostor.

Svoju dogradnju projekt će doživjeti u istraživačkim šetnjama za stanovnike kvarta i njihove goste i taj broj će se povećavati i u budućnosti.

Projekt će istovremeno sudionicima i publici pružiti mogućnost gledanja, zamišljanja i prisvajanja grada kroz rad sa stručnjacima muzejske prakse te tako potaknuti na angažirano i kreativno promišljanje vlastite okoline.

Od prikupljenih priča, predmeta, audio i video materijala ovaj će program stvoriti digitalni arhiv koji će se u budućnosti moći pretraživati i proširivati i tako postati kontinuirani proces s naglaskom na kulturnoj baštini kao temi i novim medijima kao kanalu komunikacije kojim sudjelujemo u životu zajednice, dokumentiranjem okoline i učenjem o kulturnom nasljeđu.

Kako se možete uključiti

Podijelite i vi svoja sjećanja, donesite predmete i fotografije za koje mislite da su važni za povijest kvarta, a mi ćemo ih fotografirati, vaše ćemo priče zapisati i snimiti i nakon toga predstaviti na internetskoj stranici projekta.

Uključiti se možete na poveznici: Uključite se | Skriveno lice koprivnice (slk.hr)

Poveznica na projekt: Skriveno lice koprivnice (slk.hr)

Skip to content