REVITALIZE

Projekt ˝Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja˝

Pod akronimom ReVITAlize u Gradu Koprivnici provodi se projekt Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja financiran u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Opis projekta: 

Projekt ReVITAlize usmjeren je na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje prekogranične regije u smislu održivog visokokvalitetnog brenda u području vinskog folklora.

U okviru projekta djelomice će se energetski obnoviti Muzej grada Koprivnice, dok će se u Totszentmartonu izgraditi eko kuća. Isto tako u okviru projekta financirat će se oprema i tradicionalni postavi predviđeni za izložbe iz područja vinskog folklora.

Muzej i tradicionalna eko kuća u Totszentmartonu kao kulturne fokusne točke za promociju tradicije vinskog folklora i enologije u Hrvatskoj i Mađarskoj tako će organizirati niz izložaba, stručnih skupova, radionice, Dane otvorenih vinskih dana u okviru kojih će okupiti prekogranične OPG-ove, stručnjake u enologiji te promovirati održivi visokokvalitetni brend u području vinskog folklora u prekograničnoj regiji.

Aktivnosti:

  • Rekonstrukcija i opremanje dijela Muzeja u Koprivnici
  • Izgradnja i opremanje eko kuće u Totszentmartonu,
  • Brendiranje zajedničkih prekograničnih turističkih paketa u području vinskog folklora
  • Organizacija aktivnosti; Dani Martinja, Otvoreni dani vina, Wine fest, izložbe i interaktivne radionice na Renesansnom festivalu sa svrhom oživljavanja vitikulture i starih zanata
  • Organizacija sakralno – vinske tematske rute u okviru koje će hrvatske i mađarske Udruge
  • Vinogradara prezentirati tradicionalni know how specifičan za regiju

Glavni korisnik projekta: Grad Koprivnica

Projektni partneri: Muzej grada Koprivnice, Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura

(Mura és Vidéke Foglalkoztatási Szociális és Közművelődési Közhasznú)

Vrijednost: 998.227,08EUR

Proračun Grada Koprivnice: 402.640,88EUR

Proračun Muzeja grada Koprivnice: 139.062,59EUR

Proračun Mađarskog kulturno neprofitnog društva regije Mura: 456.523,61EUR

Trajanje projekta: 01. listopada 2020- 30. rujna 2022.

“Ovaj dokument  proizveden je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Grada Koprivnice i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.”

Skip to content