Rekordan broj studenata Sveučilišta Sjever sudionici 10. Zagreb Design Week festivala

Na najvećem hrvatskom festival posvećenom dizajnu Zagreb Design Weeuk-u, ove godine sudjeluje rekordan broj studenata Sveučilišta Sjever.

Iako već tradicionalno Odsjek medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever sudjeluje na izložbi fakulteta i škola, ove godine osim tog “tradicionalnog” predstavljanja, možemo se pohvaliti za najveći odaziv i interes studenata, ali i profesora za sudjelovanje u ovoj manifestaciji, a od kojih je međunarodni žiri kao “finaliste” odabrao čak deset autora i njihovih radova koji se natječu za glavnu nagradu ZGDW.

Na izložbi fakulteta će se predstaviti više od 30-ak mentoriranih radova studenata s preddiplomskog i diplomskog studija iz područja grafičkog dizajna, informacijskog dizajna, tipografije, animirane grafike, 3D animacije, fotografije i videa, scenografije te audio produkcije i oblikovanja zvuka.

Izdvojili bi i grupni studentski rad “Terrapija – liječimo zemlju edukacijom” koji je nastao u suradnji Sveučilišta Sjever, nevladine organizacije TerraHub Croatia i digitalne agencije 404 iz Zagreba, a također je nominiran među finalistima za Dizajn društvenih inovacija. Preko 40 radova generirano je kroz ovaj projekt, dok će na izložbi biti prezentirano 10 kuriranih radova od strane profesora.

Deseti Zagreb Design Week počinje u utorak, 26. rujna 2023. godine na Zagrebačkom velesajmu. Na centralnoj lokaciji (Paviljon 7) održat će se Izložba finalista (glavna izložba), ZGDW izložba fakulteta i škola, Izložba Bugarskog dizajna (partner država) i ZGDW market.

Sveučilištu Sjever, kao obrazovnoj instituciji, cilj je studentima prenijet znanja, vještine te ih oboružati iskustvom i samopouzdanjem kako bi, kada se otisnu u svijet rada, bili spremni za sve izazove s kojima se susreću. Upravo ovakve aktivnosti studenata i njihovih nastavnika potvrđuju kvalitetu rada na Sveučilištu te smo time još više ponosni na njihove uspjehe.

Tekst: Nina Šešić Mežnarić

Izvor: Sveučilište Sjever – Rekordan broj studenata Sveučilišta Sjever sudionici 10. Zagreb Design Week festivala (unin.hr)

Skip to content