RegionArts

Program: Interreg Europe

Cilj projekta: Projektom se želi pozitivno utjecati na poslovanje malih i srednjih poduzeća u svim fazama razvojnog ciklusa kako bi se što bolje razvila i uključila u inovacije te na taj način povećala svoju konkurentnost. Dugoročni cilj projekta je utjecati na implementaciju regionalne razvojne politike i programa koji su usmjereni na rast i otvaranje novih radnih mjesta. Navedeno bi se postiglo usvajanjem i dizajniranjem 1 akcijskog plana za svaku regiju. Kroz te akcijske planove promoviralo bi se 140 novih suradnji, 20 po regiji od kojih bi 20% njih predstavilo inovacije do 2022.

Stvaranje veza između umjetnika i ICT poduzeća kako bi se promovirale uspješne poslovne suradnje koje zahtjevaju nove politike i akcije u modernom dobu inovacija i znanja te čine glavne ciljeve projekta.

Partneri: U projektu sudjeluje 8 partnera iz 7 zemalja (Italija, Belgija, Nizozemska, Grčka, Portugal, Finska, Hrvatska). Partneri se dijele na na one usmjerene promoviranju konkurentnosti i inovativnosti MSP-ova i one koji su fokusirani na  promociju umjetnosti i ne tehničkih inovacija kao pokretača inovacija koz blisku suradnju s javnom administracijom.

Trajanje projekta: Sam projekt sastoji se od dvije faze: prvu fazu čine razmjene znanja i iskustava, dok drugu fazu čini implementacija akcijskih planova. Projekt traje 5 godina (2018. – 2023.).

Vrijednost projekta: 1,635,670.00 € (85% sufinancirano iz EU)

Baza znanja razvijenog tijekom RegionArts projekta će biti dostupna svim EU regijama putem Interreg Europe programa i relevantnih platformi kroz RegionArts komunikacijsku strategiju.

Izvor: RegionArts | Enter Koprivnica

Skip to content