Rajnard Hrščanec

Rajnard Hraščanec mladi je klasično-obrazovani glazbenik rodom iz Koprivnice, rođen 1998 godine. Svoje je glazbeno obrazovanje započeo u Koprivnici u Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić“ te je odrastao uz koprivničke glazbenike i umjetnike i svoju glazbenu obitelj. Osim glazbom bavi se i pisanjem pjesama i priča te uživa u kazalištu, kako na daskama tako i iza kulisa. Maturirao je u Glazbenoj Školi u Varaždinu u klasi Margarete Matišić, a trenutno je student Kraljevske glazbene akademije u Velikoj Britaniji na studiju – „Glas i Operni Studiji“ (Royal Northern College of Music, Manchester) na kojoj planira diplomirati 2023. godine u klasi renomiranog baritona Quentina Hayesa. Također, interesira se i u muzičku produkciju te je svoje stručno usavršavanje u sklopu studija odradio u Manchesteru na odsjeku digitalne produkcije i emitiranja te još jedno stručno usavršavanje, a na odsjeku za upravljanje pozornicom. Kroz studij, sakuplja različita izvođačka iskustva i suradnje, a uključujući i sudjelovanje u velikim opernim produkcijama (G. C. Menotti „The Medium“, Francis Poulenc „Dialogues des Carmélites“). Osim opernim pjevanjem, bavi se i jazzom i istraživanjem pjevačkih tehnika kroz fuziju drugih komercijalnijih žanrova.

Koprivničkoj publici poznat je i kao jedan od (bivših) pratećih članova benda Ivana Grobenskog, sastava kao što su „BUŠ?BUM!“, „Letarg“, „Boys Don’t Cry“, bio član dramske skupine Ludens Teatar te je član projekta Moonlight Sessions s koprivničke Vinice.

Dobitnik je prestižne nagrade i stipendije za sve 4 godine studija – ABRSM, ispitnog povjerenstva kraljevskih glazbenih škola sa sjedištem u Londonu, te je 2018. godine na Međunarodnom pjevačkom natjecanju „Lav Mirski“ u Osijeku osvojio prvu nagradu.

Skip to content