RADIONICA KRATKOG IGRANOG FILMA

FUNK / Kampus, Koprivnica

Četvrtak – nedjelja/ 27.10.-30.10.2022.

—–

Od 27. do 30. listopada 2022. u FUNKu organiziramo besplatnu četverodnevnu radionicu kratkog igranog filma. Radionica je otvorena za sve odrasle polaznike, a posebno pozivamo studente da nam se pridruže. Voditeljica radionice je Karla Lulić, redateljica, scenaristica i producentica Dobrog filma iz Koprivnice.

Datumi:

27. – 28.10…………..17-19 sati (četvrtak i petak)

29. -30.10…………….10-12 sati (subota i nedjelja)

Za radionicu se potrebno prijaviti na: savez.udruga.funk@gmail.com. U mailu napišite svoje ime, a predmet maila “Radionica igranog filma“.

Radionica je prikladna za početnike, kako i za one koji imaju nešto malo znanja u filmu. Fokusira se na tehnikama storytellinga, odnosno elemenata koji čine dobru filmsku priču, te oko metoda za postizanje snažne emotivne dubine likova.

Nakon teorijskog uvoda o scenariju i filmskoj režiji, polaznici će dobiti i praktične zadatke, kako bi dobili osnovna znanja kako nastaje filmska ideja, te kako se ideja oblikuje u filmsku priču koja je relevantna i emotivno bliska publici.

Biografija voditeljice radionice:

Scenaristica, redateljica i producentica s magisterijem filmske i TV produkcije na Sveučilištu Sorbonne u Parizu. Pokrenula je Dobar film, producentsku kuću čija je misija stvaranje dobrih hrvatskih i međunarodnih filmova.

Njezini debitantski radovi «U IME JAGODE, ČOKOLADE I DUHA SVETOGA» i «SLIJEDI…» nagrađivani su i prikazivani u New Yorku, Rimu, Los Angelesu, Edinburghu, Ateni Balkan Beyond Borders, Buffalu, Floridi i mnogim drugim 30+ festivala svijeta. Upravo je završila svoj treći kratkometražni film «OSTRIŽENA…» koji kreće u festivalsku distribuciju. Priprema i debitantski dugometražni film «OGLEDALO ZA SLAVUJA» uz potporu u razvoju scenarija i projekta Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Koprivnice, te u razvoju ima i nekoliko TV serijskih formata.

—–

Radionica igranog filma provodi se u sklopu projekta Centar+.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Skip to content