Putopisno predavanje i predstavljanje knjige “Makov put” – svijetlom stranom planine

U srijedu 31. 5. 2023. s početkom u 18 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se još jedno predstavljanje knjige putopisne tematike o hodanju Hrvatskom putem Croatian long distance traila koji je utemeljio Nikola Horvat. Ti putem je prošao u ovom slučaju Zvonko Maduna – Maki, a samo putovanje opisao je Željko Oreški prvo na blogu, a zapisi su kasnije ukoričeni u knjigu koja će biti predstavljena.

Makijev put dugačak je 1782,4 km od Iloka do Prevlake i traje 125 dana. Ta zahtjevna dionica jest nacionalna, krajobrazna, dugoprugaška staza za hodanje koja u neprekinutom nizu povezuje najistočniju (Ilok), najsjeverniju (Sveti Martin na Muri), najzapadniju (Savudrija) i najjužniju (Prevlaka) točku Republike Hrvatske, dugu 2109 km. Put je podijeljen u tri sekcije: Ilok – Sveti Martin na Muri, Sveti Martin na Muri – Savudrija i Savudrija – Prevlaka. U ovoj knjizi Zvonko Maduna opisuje svu ljepotu pustolovine, humanitarni značaj, težinu i ujedno ljepotu tišine, misli, razgovora sa sobom. Putujući 125 dana snimio je 14 000 fotografija, od kojih je 125 uvršteno u knjigu; po 1 za svaki dan putovanja! “Makijev put – svijetlom stranom planine” zapravo je priča i o jednoj velikoj humanitarnoj akciji za skrb o djeci iz Udruge „Nova budućnost“. Radi se o udruzi koja pruža socijalne usluge djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Izvor: Putopisno predavanje i predstavljanje knjige / Makijev put – svijetlom stranom planine – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

Skip to content