Put oko svijeta s Harryjem Potterom – izložba knjiga

U izlogu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica od 16. do 31.10.2023. može se razgledati zanimljiva izložba knjiga o Harryju Potteru, britanske autorice J. K. Rowling, pod nazivom “Put oko svijeta s Harryjem Potterom”.

Uz glavnu temu Mjeseca hrvatske knjige ’23. – književne prevoditelje i prijevode – ovom izložbom predstavljen je izbor izdanja knjiga o Harryju Potteru na različitim jezicima.

Knjige o Harryju Potteru prevedene su širom svijeta na čak 85 jezika što upravo seriju romana o ovom slavnom čarobnjaku čini jednom od najprevođenijih knjižnih serija ikad.

Osim knjiga na  svjetskim jezicima, kao što su engleski, francuski ili njemački, i izdanja na hrvatskom jeziku, posebna su zanimljivost ove izložbe prijevodi na manje poznate jezike, poput ukrajinskog, estonskog, katalonskog, nizozemskog, finskog, slovenskog i latvijskog, a izloženo je i jedno japansko izdanje Harryja Pottera.

Ovom izložbom, i koprivnička Knjižnica  uključila se u obilježavanje svjetskog Dana knjiga o Harryju Potteru koji se na inicijativu britanskog Bloomsbury Publishinga od ove jeseni obilježava 12. listopada.

Kako su izložene knjige samo dijelom iz fonda Knjižnice, a većim dijelom su posuđene iz privatnih zbirki Elizabete Milanović Glavica i Marije Vugrinec, Knjižnica im i ovim putem zahvaljuje na posudbi!

Skip to content