Program “Kratki umjesto reklama” u Kinu Velebit

“Kratki umjesto reklama” novi je program Hrvatske mreže neovisnih prikazivača koji će se odvijati u nezavisnim kinima diljem Hrvatske kroz prosinac 2022. Publika će tako u kinu Velebit imati priliku vidjeti dva kratkometražna filma koji će se prikazivati kao “poklon” gledateljima, prije dugometražnog animiranog filma koji je na rasporedu.

Naš odnos s kratkometražnim filmovima ljubav je na prvi pogled još od prvih pokretnih slika snimljenih davnih 1890-ih. Ljudi su gledali kratke filmove mnogo prije nego što su se pojavili digitalni i društveni mediji, tako da ne može biti da ih volimo gledati samo zato što se uklapaju u naš raspored.

Program Kratki umjesto reklama zamišljen je s ciljem promocije domaćih kratkometražnih filmova u kinima i to na način da se jedan kratkometražni film prikaže publici uoči igranog filma koji je na redovnom programu kina.
Sam naziv programa referira se na prikazivanje reklama u multipleksima koje ponekad traju i po 15 minuta. Umjesto reklama, nezavisna kina prikazivat će kratke filmove.

U kinu Velebit će se tako u tjednu od 19. do 24.prosinca prije dugometražnog animiranog filma prikazivati kratkometražni igrani film „Goranova ulica“, a u tjednu od 26. do 30. prosinca 2022. će se prikazivati kratkometražni animirani film „Ježeva kućica“.

Program provodi Kino mreža u suradnji s Društvom hrvatskih filmskih redatelja.

Izvor: PROGRAM “KRATKI UMJESTO REKLAMA” U KINU VELEBIT – Kino “Velebit” – Pučko otvoreno učilište Koprivnica (pou-kop.hr)

Skip to content